Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Јавни позив за пројекте 2021 под називом „Високо образовање на Западном Балкану“

/, Насловна Слајдер/Јавни позив за пројекте 2021 под називом „Високо образовање на Западном Балкану“

Јавни позив за пројекте 2021 под називом „Високо образовање на Западном Балкану“

Јавни позив за пројекте 2021.

 

 

 

http://www.institutfrancais.rs/es-balk-visoko-obrazovanje-na-zapadnom-balkanu/

 

Фонд солидарности за иновативне пројекте, цивилно друштво, франкофонију и развој људи Министарства за Европу и спољне послове Француске

У жељи да интензивира универзитетску и научну сарадњу са земљама Западног Балкана, Министарство за Европу и спољне послове Републике Француске објавило је јавни позив за пројекте под називом „Високо образовање на Западном Балкану“ или EsBalk. Пројекти могу да се поднесу до 30. маја.

Основни циљ овог пројекта је подршка покретању иницијатива за академску сарадњу француских високошколских установа и истраживачких центара у земљама Западног Балкана, као и већ започетој сарадњи, помажући им око анализе ситуације на локалном нивоу, боље идентификације локалних потреба за студијском и професионалном обуком, промовишуц́и француски образовни систем који би могао да пружи адекватну едукацију, задржавајуц́и истовремено и европску димензију у циљу што бољег укључивања у европске пројекте.

Пројекат могу поднети јавне или приватне високошколске установе и јавни или приватни истраживачки центри и државни оператер чија је мисија високо образовање. ES-Balk се не односи на посебне студијске дисциплине или програме, већ се пре свега односи на компетенције. Ниједна студијска област није унапред одабрана или искључена, већ треба да одговара потребама и приоритетима високог образовања партнерских земаља.

Финансијска подршка односиће се на, путне трошкове, трошкове комуникације, приступ документацији и мобилизацију техничке експертизе у складу са циљевима пројекта. Радно време које су координатори француских и балканских установа посветили пројекту, такође се може узети у обзир у границама од 10% од укупног износа пројекта.

 

Контакти  за додатне информације
bertrand.millet@diplomatie.gouv.fr
vesna.adamovic@institutfrancais.rs

 

Прилог: