Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Tехничка консултација Светске здравствене организације у Београду

////Tехничка консултација Светске здравствене организације у Београду

Tехничка консултација Светске здравствене организације у Београду

Медицински факултет Универзитета у Београду био је домаћин техничке консултације Светске здравствене организације на тему интеграције менаџмента инфодемије у наставне програме студија медицине и јавног здравља.

Свечаном отварању скупа присуствовали су високи званичници канцеларија Светске здравствене организације у Београду, Копенхагену и Женеви, а учеснике су поздравили представници Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Министарства здравља Републике Србије. Отварање скупа и реч добродошлице припали су декану Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Лазару Давидовићу.

Током три дана трајања консултације, представници академије и институција високог образовања радили су на изградњи глобалног курикулума у области инфодемиологије, а наш Факултет је препознат као поуздан партнер и регионални лидер у овој области.

Лабораторија за инфодемиологију и управљање инфодемијом основана је у оквиру Инситута за социјалну медицину, а научне и наставне активности истраживача Лабораторије подржала је канцеларија Светске здравствене организације у Београду.

За више информација о досадашњим и будућим активностима Лаборатрије за инфодемиологију и управљање инфодемијом консултујте вебстрану научно-истраживачких лабораторија Медицинског факултета Универзитета у Београду.

 

2023-03-24T15:16:23+00:00 24.03.2023.|Насловна|