Избор писма

2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees

//2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees

2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees

 

 

Поштовани,

Амбасада Републике Кореје у РепублициСрбији има част да обавести Ваш Факултет да је Национални институт за међународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао конкурс за четири држављанинаСрбије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2018 Korean Government Scholarship Program for GraduateDegrees.

 

У прилогу се налази брошура на српском језику, приручник за пријаву за ову стипендију, укључујући формуларе, као и информације о корејским универзитетима. Додатне информације о овом програму можете,такодје, наћи на сајту:

или

 

Пријава и сва потребна документација заинтересованих студената мора стићи на адресу Амбасаде, најкасније до 15. марта 2018. године. Апликанти који су прошли првикруг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледанихдокумената.

 

На основу горе наведеног, а на обострано задовољство, молимо Вас да ову информацију проследите свим потенцијално заинтересованим студентима, путем Ваших канала обавештавања.

 

Стипендија обухвата следеће ставке:

  • Повратну авионску карту
  • Месечну стипендију у износу од 900 000 КРW
  • Језички курс у року од годину дана
  • Пуну школарину за мастер или докторске студије
  • Здравствено осигурање током боравка у Кореји
  • Додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања

 

Такође Вас обавештавамо да уколикожелите да Вашим студентима пружите више информација о овој стипендији, представници амбасаде Кореје могу одржати специајлно информативно предавање наову тему на Вашем факултету и тако појаснити студентима све недоумице које можда имају приликом попуњавања пријава.

 

Опште информативно предавање Студирање у Кореји за све заинтересоване, одржаће се у среду, 28. фебруара од 19:00 часова у Клубу Домаомладине Београда.

 

За све додатне информације можете сеобратити господјици Јелени Милосављевић, на званичан мејл амбасаде (koreaemb.rs@mofa.go.kr ili jelena@mofa.or.kr).