Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees

2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees

 

 

Поштовани,

Амбасада Републике Кореје у РепублициСрбији има част да обавести Ваш Факултет да је Национални институт за међународно образовање, Министарства образовања Владе Републике Кореје, расписао конкурс за четири држављанинаСрбије и једног држављанина Црне Горе, да се пријаве за државну стипендију корејске владе за постипломске студије (мастер или докторске), под називом 2018 Korean Government Scholarship Program for GraduateDegrees.

 

У прилогу се налази брошура на српском језику, приручник за пријаву за ову стипендију, укључујући формуларе, као и информације о корејским универзитетима. Додатне информације о овом програму можете,такодје, наћи на сајту:

или

 

Пријава и сва потребна документација заинтересованих студената мора стићи на адресу Амбасаде, најкасније до 15. марта 2018. године. Апликанти који су прошли првикруг селекције у Амбасади, биће позвани на интервју након прегледанихдокумената.

 

На основу горе наведеног, а на обострано задовољство, молимо Вас да ову информацију проследите свим потенцијално заинтересованим студентима, путем Ваших канала обавештавања.

 

Стипендија обухвата следеће ставке:

  • Повратну авионску карту
  • Месечну стипендију у износу од 900 000 КРW
  • Језички курс у року од годину дана
  • Пуну школарину за мастер или докторске студије
  • Здравствено осигурање током боравка у Кореји
  • Додатне бонусе за изузетно постигнуте резултате током студирања

 

Такође Вас обавештавамо да уколикожелите да Вашим студентима пружите више информација о овој стипендији, представници амбасаде Кореје могу одржати специајлно информативно предавање наову тему на Вашем факултету и тако појаснити студентима све недоумице које можда имају приликом попуњавања пријава.

 

Опште информативно предавање Студирање у Кореји за све заинтересоване, одржаће се у среду, 28. фебруара од 19:00 часова у Клубу Домаомладине Београда.

 

За све додатне информације можете сеобратити господјици Јелени Милосављевић, на званичан мејл амбасаде (koreaemb.rs@mofa.go.kr ili jelena@mofa.or.kr).