Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Јавни позив за пријављивање на обуку Студирај у Србији – Интернационализација ВШУ

//Јавни позив за пријављивање на обуку Студирај у Србији – Интернационализација ВШУ

Јавни позив за пријављивање на обуку Студирај у Србији – Интернационализација ВШУ

Јавни позив за пријављивање на обуку Студирај у Србији – Интернационализација ВШУ

 

Обавештавамо Вас да је у склопу иницијативе „Студирај у Србији“, коју Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Фондацијом Темпус спроводи са циљем подршке процесу интернационализације образовног система Републике Србије и повећања броја страних студената у Србији, објављен позив за учешће у обуци која је усмерена на интернационализацију високошколских установа.

 

Како је један од приоритета у овој области спровођење што већег броја студијских програма и предмета на страним језицима, првенствено енглеском, у циљу привлачења страних студената и њихове интеграције у академско окружење Универзитета у Београду, за наредни период предвиђена је организација прилагођене обуке предавача који желе да унапреде своје језичке компетенције и методолошке приступе у извођењу наставе на енглеском језику и раду са страним студентима.

 

Основни циљ ове иницијативе јесте да се наставници Универзитета у Београду оснаже у спровођењу целокупних студијских програма на енглеском језику. Такође, ова обука имаће и додатну вредност. Наиме, како је Универзитет у Београду, носилац Еразмус повеље за високо образовање, чије је задржавање предуслов за учешће у целокупном Еразмус+ програму, те чији приниципи прописују стандарде квалитета у спровођењу међународних активности, а првенствено размена студената и запослених, верујемо да ће ова обука представљати важан корак ка интензивнијем и успешнијем учешћу полазика обуке као појединаца, а тиме и самог Универзитета, у Еразмус+ и другим међународним програмима.

 

Додатне информације о обуци, као и o начинy пријаве и процесу селекције можете наћи у документу Јавни позив за пријављивање на обуку који је доступан на сајту Универзитета у Београду, на следећем линку: http://www.bg.ac.rs/files/sr/vesti/Javni_poziv_internacionalizacija_2019.pdf, док је сам образац за пријаву за учешће у обуци доступан на: http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=1312.

 

Рок за пријаву је четвртак 10. октобар 2019. године у 15 часова.

 

Сектор за међууниверзитетску и
међународну сарадњу
Универзитет у Београду
Студентски трг 1
11000 Београд, Србија

 

2019-10-09T09:23:10+00:00 09.10.2019.|Опште вести|