Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Конкурс и и допуна текста конкурса за упис студената у прву годину студија на Mедицински факултет у Београду у школској 2020/21. години

/, Конкурси ОАС - Сестринство, Насловна, Насловна Слајдер, Предавања, Упис 2020/Конкурс и и допуна текста конкурса за упис студената у прву годину студија на Mедицински факултет у Београду у школској 2020/21. години

Конкурс и и допуна текста конкурса за упис студената у прву годину студија на Mедицински факултет у Београду у школској 2020/21. години

 

 

Онлајн пријављивање кандидата

 

Поштовани кандидати за упис на Медицински факултет у прву годину на интегрисане академске студије медицине у школској 2020/2021. години, Обавештавамо Вас да ће ове године пре обавезне пријаве прописане конкурсом (24,25,26,27.06.2020.)  која подразумева долазак кандидата на Факултет бити организована и обавезна ONLINE претпријава преко WEB APLIKACIJE.

О свим детаљима везаним за ONLINE претпријављивање бићете  обавештени путем званичног сајта Факултета у наредном периоду.

17.06.2020.

Упутство за попуњавање онлајн веб предпријаве за конкурс за ИАС

Предпријављивање обављаће се од 17. јуна у 13,00 часова до 21. јуна до 22,00 часa.

Уласком на линк  https://upis-bgmed.etf.bg.ac.rs  кандидат приступа онлајн веб предпријави.

Први корак је регистрација  кандидата. Кандидат прави налог тако што уноси мејл адресу и лозинку коју бира сам. Лозинка мора да садржи велико слово и специјални карактер.

Након регистрације кандидат добија на свој дејл линк за потврду регистрације.

Може се догодити да мејл са линком за потврду оде у спам пошту, проверити.

Кандидат се пријављује се на систем и улази на „пријавни лист“ и попуњава тражене податке.

Кандидати  држављани Републике Србије обавезно уносе ЈМБГ.

Кандидати страни држављани уносе број пасоша.

Услов да кандидат конкурише је завршена одговарајућа средња школа:

– гимназија

– средња медицинска школа

– школа ветеринарског усмерења

– остале школе из области здравства

Уноси се  шифра одговарајуће школе :  шифарник школа

Уколико нема шифре за школу коју је кандидат завршио  бира се  шифра  000 (нуле) која се налази на дну падајућег менија.

 

Кандидат који је рођен ван граница Републике Србије уписује у рубрици  место рођења  назив места рођења, а у рубрици  општина рођења, бира „иностранство“ које се налази на првом месту у падајућем менију.

 

У делу апликације са документима која су означена жутом бојом,  додавање докумената није обавезно, апликација може да се заврши и да се добије „ИД број“.

Да би кандидат добио „ИД број“ мора да кликне на поље ЗАВРШИТИ.

 

Без обзира да ли је кандидат додао документа у апликацији, СВИ кандидати приликом пријављивања морају поднети на увид оригинална документа и фотокопије истих које НЕ МОРАЈУ БИТИ ОВЕРЕНЕ И НЕ ВРАЋАЈУ СЕ.

 

Изјаве (кандидат може да их преузме) :

  1. изјава којом кандидат овлашћује Факултет да лични подаци које је дао могу да буду унети у електронску базу података, те да се ти подаци могу користити за потребе генерисања потребних статистичких података, достављања тражених података
  2. изјава да кандидат није био уписан на прву годину у буџетском статусу коју је средњу школу завршио пре шк. 2019/20.
  3. изјава – српска национална мањина,

или кандидат добија изјаве у Студентској служби приликом пријављивања.

 

ИД број“ кандидат добија након успешног попуњавања онлајн веб предпријаве и НЕОПХОДНО је да га упамти и са тим бројем долази у заказано време на пријављивање у Студентску службу факултета *слика ид броја

Након завршене предпријаве  на сајту Факултета ће бити истакнут распоред доласка на пријављивање којег се кандидати морају придржавати због епидемиолошких мера.

 

Доказ о уплати накнаде за пријаву на конкурс и доказ о уплати за комплет за полагање пријемног испита мора се донети приликом предаје докумената. Уплата се мора извршити најкасније до 22. јуна 2020.  Примери јединог начина плаћања преко попуњених уплатница

 

Приликом предаје докумената у Студентској служби кандидату ће бити додељен пријавни број као доказ да је предао неопходну документацију. Пријавни број носи са собом на полагање пријемног испита.

 

Услед техничких проблема кандидат контактира одговорну особу на мејл: greske.prijava@med.bg.ac.rs

Услед недоумица код попуњавања пријавног листа контактирати на мејл:  ljiljana.cepic@med.bg.ac.rs

Преузмите упутство у .pdf формату

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ИМАОЦЕ СТРАНИХ СРЕДЊОШКОЛСКИХ ИСПРАВА

Имаоци страних средњошколских исправа (кандидати који су средњу школу завршили 19/20 год. у иностранству, или страну школу у Србији, или неки од разреда) приликом предаје докумената прилажу потврду да је започет поступак нострификације или решење о нострификацији као и комплетну документацију (сведочанства за све разреде претходно завршене школе као  и диплому о положеном завршном, односно матурском испиту).

Кандидати на увид прилажу оригинална документа или оверене фотокопије.

Без потпуне документације кандидати неће имати право да конкуришу у првом уписном року.