Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Konkurs i i dopuna teksta konkursa za upis studenata u prvu godinu studija na Medicinski fakultet u Beogradu u školskoj 2020/21. godini

/, Konkursi OAS - Sestrinstvo, Naslovna, Naslovna Slajder, Predavanja, Upis 2020/Konkurs i i dopuna teksta konkursa za upis studenata u prvu godinu studija na Medicinski fakultet u Beogradu u školskoj 2020/21. godini

Konkurs i i dopuna teksta konkursa za upis studenata u prvu godinu studija na Medicinski fakultet u Beogradu u školskoj 2020/21. godini

 

 

Onlajn prijavljivanje kandidata

 

Poštovani kandidati za upis na Medicinski fakultet u prvu godinu na integrisane akademske studije medicine u školskoj 2020/2021. godini, Obaveštavamo Vas da će ove godine pre obavezne prijave propisane konkursom (24,25,26,27.06.2020.)  koja podrazumeva dolazak kandidata na Fakultet biti organizovana i obavezna ONLINE pretprijava preko WEB APLIKACIJE.

O svim detaljima vezanim za ONLINE pretprijavljivanje bićete  obavešteni putem zvaničnog sajta Fakulteta u narednom periodu.

17.06.2020.

Uputstvo za popunjavanje onlajn veb predprijave za konkurs za IAS

Predprijavljivanje obavljaće se od 17. juna u 13,00 časova do 21. juna do 22,00 časa.

Ulaskom na link  https://upis-bgmed.etf.bg.ac.rs  kandidat pristupa onlajn veb predprijavi.

Prvi korak je registracija  kandidata. Kandidat pravi nalog tako što unosi mejl adresu i lozinku koju bira sam. Lozinka mora da sadrži veliko slovo i specijalni karakter.

Nakon registracije kandidat dobija na svoj dejl link za potvrdu registracije.

Može se dogoditi da mejl sa linkom za potvrdu ode u spam poštu, proveriti.

Kandidat se prijavljuje se na sistem i ulazi na „prijavni list“ i popunjava tražene podatke.

Kandidati  državljani Republike Srbije obavezno unose JMBG.

Kandidati strani državljani unose broj pasoša.

Uslov da kandidat konkuriše je završena odgovarajuća srednja škola:

– gimnazija

– srednja medicinska škola

– škola veterinarskog usmerenja

– ostale škole iz oblasti zdravstva

Unosi se  šifra odgovarajuće škole :  šifarnik škola

Ukoliko nema šifre za školu koju je kandidat završio  bira se  šifra  000 (nule) koja se nalazi na dnu padajućeg menija.

 

Kandidat koji je rođen van granica Republike Srbije upisuje u rubrici  mesto rođenja  naziv mesta rođenja, a u rubrici  opština rođenja, bira „inostranstvo“ koje se nalazi na prvom mestu u padajućem meniju.

 

U delu aplikacije sa dokumentima koja su označena žutom bojom,  dodavanje dokumenata nije obavezno, aplikacija može da se završi i da se dobije „ID broj“.

Da bi kandidat dobio „ID broj“ mora da klikne na polje ZAVRŠITI.

 

Bez obzira da li je kandidat dodao dokumenta u aplikaciji, SVI kandidati prilikom prijavljivanja moraju podneti na uvid originalna dokumenta i fotokopije istih koje NE MORAJU BITI OVERENE I NE VRAĆAJU SE.

 

Izjave (kandidat može da ih preuzme) :

  1. izjava kojom kandidat ovlašćuje Fakultet da lični podaci koje je dao mogu da budu uneti u elektronsku bazu podataka, te da se ti podaci mogu koristiti za potrebe generisanja potrebnih statističkih podataka, dostavljanja traženih podataka
  2. izjava da kandidat nije bio upisan na prvu godinu u budžetskom statusu koju je srednju školu završio pre šk. 2019/20.
  3. izjava – srpska nacionalna manjina,

ili kandidat dobija izjave u Studentskoj službi prilikom prijavljivanja.

 

ID broj“ kandidat dobija nakon uspešnog popunjavanja onlajn veb predprijave i NEOPHODNO je da ga upamti i sa tim brojem dolazi u zakazano vreme na prijavljivanje u Studentsku službu fakulteta *slika id broja

Nakon završene predprijave  na sajtu Fakulteta će biti istaknut raspored dolaska na prijavljivanje kojeg se kandidati moraju pridržavati zbog epidemioloških mera.

 

Dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs i dokaz o uplati za komplet za polaganje prijemnog ispita mora se doneti prilikom predaje dokumenata. Uplata se mora izvršiti najkasnije do 22. juna 2020.  Primeri jedinog načina plaćanja preko popunjenih uplatnica

 

Prilikom predaje dokumenata u Studentskoj službi kandidatu će biti dodeljen prijavni broj kao dokaz da je predao neophodnu dokumentaciju. Prijavni broj nosi sa sobom na polaganje prijemnog ispita.

 

Usled tehničkih problema kandidat kontaktira odgovornu osobu na mejl: greske.prijava@med.bg.ac.rs

Usled nedoumica kod popunjavanja prijavnog lista kontaktirati na mejl:  ljiljana.cepic@med.bg.ac.rs

Preuzmite uputstvo u .pdf formatu

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA IMAOCE STRANIH SREDNJOŠKOLSKIH ISPRAVA

Imaoci stranih srednjoškolskih isprava (kandidati koji su srednju školu završili 19/20 god. u inostranstvu, ili stranu školu u Srbiji, ili neki od razreda) prilikom predaje dokumenata prilažu potvrdu da je započet postupak nostrifikacije ili rešenje o nostrifikaciji kao i kompletnu dokumentaciju (svedočanstva za sve razrede prethodno završene škole kao  i diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu).

Kandidati na uvid prilažu originalna dokumenta ili overene fotokopije.

Bez potpune dokumentacije kandidati neće imati pravo da konkurišu u prvom upisnom roku.