Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Вебинар – Где пронаћи информације од значаја за научно-истраживачки рад и како разговарати са PubMed-ом?

////Вебинар – Где пронаћи информације од значаја за научно-истраживачки рад и како разговарати са PubMed-ом?

Вебинар – Где пронаћи информације од значаја за научно-истраживачки рад и како разговарати са PubMed-ом?

Школа јавног здравља и менаџмента у систему здравствене заштите, Институт за епидемиологију и Институт за социјалну медицину вас позивају на вебинар који ће помоћи свима који се баве научно-истраживачким радом да пронађу информације о научним часописима и изаберу часопис у ком могу објавити свој рад, да на најбољи начин комуницирају са PubMed-om, а биће представљен и нови „Journal Citation Report 2020” (објављен 29.6.2020. године) који садржи информације о новим импакт факторима научних часописа за 2019. годину.

Вебинар ће се одржати у СРЕДУ, 22. јула 2020. године у 14:00 часова.

Проф. др Наташа Максимовић са Института за епидемиологију приказаће начин избора и факторе које треба узети у обзир при избору часописа за свој научни рад, приступ информацијама од интереса кроз Конзорцијуму библиотека Србије за обједињену набавку (КОБСОН) и друге сервисе који пружају увид у рангирање научних часописа у одређеној области. После избора часописа, проф. др Максимовић показаће где је могуће наћи информације о изабраном часопису као што је циљна публика, типови публикација и основно упутство за припрему рада.

Др Стефан Мандић-Рајчевић са Института за социјалну медицину и из Школе јавног здравља и менаџмента у систему здравствене заштите говориће о „језику“ PubMed-a и како да на најбржи и најлакши начин добијете жељене резултате у најпопуларнијем претраживачу за биомедицинске науке. Представиће PICO/PECO (Population-Intervention/Exposure-Comparator-Outcome) приступ дефинисању итраживачког питања и како уз помоћ овог приступа направити MeSH (Medical Subject Headings) изразе, који се комбинују и чине низ за претраживање.

Овај вебинар намењен је свим наставницима, сарадницима, докторантима и студентима Медицинског факултета у Београду, као и колегиницама и колегама које раде на клиникама, а баве се или желе да се баве научно-истраживачким радом. Због боље организације догађаја обавезна је (бесплатна) регистрација, а регистрованим учесницима ће бити послат мејл са линком којим ће се повезати са вебинаром.

Линк за регистрацију: https://upitnik.med.bg.ac.rs/index.php/218337

 

 

2020-07-15T10:38:39+00:00 15.07.2020.|Насловна Слајдер|