Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Vebinar – Gde pronaći informacije od značaja za naučno-istraživački rad i kako razgovarati sa PubMed-om?

////Vebinar – Gde pronaći informacije od značaja za naučno-istraživački rad i kako razgovarati sa PubMed-om?

Vebinar – Gde pronaći informacije od značaja za naučno-istraživački rad i kako razgovarati sa PubMed-om?

Škola javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite, Institut za epidemiologiju i Institut za socijalnu medicinu vas pozivaju na vebinar koji će pomoći svima koji se bave naučno-istraživačkim radom da pronađu informacije o naučnim časopisima i izaberu časopis u kom mogu objaviti svoj rad, da na najbolji način komuniciraju sa PubMed-om, a biće predstavljen i novi „Journal Citation Report 2020” (objavljen 29.6.2020. godine) koji sadrži informacije o novim impakt faktorima naučnih časopisa za 2019. godinu.

Vebinar će se održati u SREDU, 22. jula 2020. godine u 14:00 časova.

Prof. dr Nataša Maksimović sa Instituta za epidemiologiju prikazaće način izbora i faktore koje treba uzeti u obzir pri izboru časopisa za svoj naučni rad, pristup informacijama od interesa kroz Konzorcijumu biblioteka Srbije za objedinjenu nabavku (KOBSON) i druge servise koji pružaju uvid u rangiranje naučnih časopisa u određenoj oblasti. Posle izbora časopisa, prof. dr Maksimović pokazaće gde je moguće naći informacije o izabranom časopisu kao što je ciljna publika, tipovi publikacija i osnovno uputstvo za pripremu rada.

Dr Stefan Mandić-Rajčević sa Instituta za socijalnu medicinu i iz Škole javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite govoriće o „jeziku“ PubMed-a i kako da na najbrži i najlakši način dobijete željene rezultate u najpopularnijem pretraživaču za biomedicinske nauke. Predstaviće PICO/PECO (Population-Intervention/Exposure-Comparator-Outcome) pristup definisanju itraživačkog pitanja i kako uz pomoć ovog pristupa napraviti MeSH (Medical Subject Headings) izraze, koji se kombinuju i čine niz za pretraživanje.

Ovaj vebinar namenjen je svim nastavnicima, saradnicima, doktorantima i studentima Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i koleginicama i kolegama koje rade na klinikama, a bave se ili žele da se bave naučno-istraživačkim radom. Zbog bolje organizacije događaja obavezna je (besplatna) registracija, a registrovanim učesnicima će biti poslat mejl sa linkom kojim će se povezati sa vebinarom.

Link za registraciju: https://upitnik.med.bg.ac.rs/index.php/218337

 

 

2020-07-15T10:38:39+00:00 15.07.2020.|Naslovna Slajder|