Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Медицински факултет у Београду постао члан RedCap конзорцијума

/, Насловна Слајдер, Опште вести/Медицински факултет у Београду постао члан RedCap конзорцијума

Медицински факултет у Београду постао члан RedCap конзорцијума

На иницијативу Школе јавног здравља и менаџмента у систему здравствене заштите и Катедре за социјалну медицину, а уз велику подршку Декана нашег Факултета, проф. др Небојше Лалића, Медицински факултет Универзитета у Београду постао је члан RedCap конзорцијума, чиме је добио на коришћење онлајн платформу за упитнике и базе.

RedCap (https://www.project-redcap.org/) представља међународни стандард за онлајн и офлајн прикупљање података у јавноздравственим и клиничким студијама. Иако је прилагодљив било ком окружењу, битно је подвући да је комплементаран са светским стандардима у овој области (21 CFR Part 11, FISMA, HIPAA и GDPR). Значај ове платформе дошао је до посебног изражаја током тренутне пандемије, јер Светска здравствена организација баш ову платформу користи за међунардодно прикупљање података о пацијентима оболелим од КОВИД-19. Велики број међународних студија у вези са пандемијом ослонио се на RedCap због безбедности и лакоће коришћења.

Уз помоћ колегиница и колега из Центра за информационе и комуникационе технологије (ЦИКТ) Медицинског факултета у Београду потрудићемо се да што пре омогућимо коришћење ове платформе у некомерцијалним студијама које се одвијају на нашем Факултету.