Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Online претпријављивање кандидата

//Online претпријављивање кандидата

Online претпријављивање кандидата

Поштовани кандидати за упис на Медицински факултет у прву годину на интегрисане академске студије медицине у школској 2020/2021. години, у другом уписном року oбавештавамо Вас да ће ове године пре обавезне пријаве прописане конкурсом (2. и 3.09.2020.) која подразумева долазак кандидата на Факултет бити организована и обавезна ONLINE претпријава преко WEB APLIKACIJE.

УПУТСТВО ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ONLINE ВЕБ ПРЕТПРИЈАВЕ ЗА КОНКУРС ЗА ИАС

Претпријављивање обављаће се од 25. августа 2020. године до 1. септембра до 24 часа.
Уласком на линк https://upis.med.bg.ac.rs кандидат приступа online веб претпријави.
Детаљније упутство за попуњавање претпријаве
Први корак је регистрација кандидата. Кандидат прави налог тако што уноси мејл адресу и лозинку коју бира сам а мора да садржи велико слово и специјални карактер.
Након регистрације кандидат добија на свој мејл линк за потврду регистрације. Може се догодити да потврда оде у спам пошту, проверити. Пријављује се на систем и улази на „пријавни лист“ и попуњава тражене податке.
Кандидати држављани Републике Србије обавезно уносе ЈМБГ.
Кандидати страни држављани уносе број пасоша.

Услов да кандидат конкурише је завршена одговарајућа средња школа:

  • гимназија
  • средња медицинска школа
  • школа ветеринарског усмерења
  • остале школе из области здравства

У поље шифра школе коју је кандидат завршио бира се шифра 000 (нуле) која се налази на дну падајућег менија.

Кандидат који је рођен ван граница Републике Србије уписује у рубрици место рођења назив места рођења, а у рубрици општина рођења, бира „иностранство“ које се налази на првом месту у падајућем менију.

У делу апликације са документима која су означена црвеном бојом, додавање докумената је обавезно, и пријава не може да се заврши док се не изврши додавање тих докумената.

У делу апликације са документима која су означена жутом бојом, додавање докумената није обавезно. Након успешног додавања обавезних докумената добија се „ Кандидат ИД “.

Да би кандидат добио „ Кандидат ИД “ мора да кликне на поље ЗАВРШИТИ.
СВИ кандидати приликом пријављивања 2.9. и 3.9. 2020. године морају поднети на увид оригинална документа и фотокопије истих које НЕ МОРАЈУ БИТИ ОВЕРЕНЕ И НЕ ВРАЋАЈУ СЕ.

Документа

Изјаве:

  • Изјава којом кандидат овлашћује Факултет да лични подаци које је дао могу да буду унети у електронску базу података, те да се ти подаци могу користити за потребе генерисања потребних статистичких података, достављања тражених података

ИД број кандидат добија након успешног попуњавања online веб претпријаве и НЕОПХОДНО је да га упамти и са тим бројем долази у заказано време на пријављивање у Студентску службу факултета

Након завршене претпријаве на сајту Факултета ће бити истакнут распоред доласка на пријављивање којег се кандидати морају придржавати због епидемиолошких мера.

Доказ о уплати накнаде за пријаву на конкурс мора се донети приликом предаје докумената. Уплата се мора извршити најкасније до 30. августа 2020.
Примери јединог начина плаћања преко попуњених уплатница.

Напомена:
Позив на број који кандидат треба да унесе у налог за уплату је позив на број који је кандидату додељен након попуњавања првог дела података у апликацији.
Услед недумица код попуњавања пријавног листа и техничких проблема контактирати одговорну особу на мејл ljiljana.cepic@med.bg.ac.rs

2020-08-26T08:45:17+00:00 24.08.2020.|Упис 2020|