Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Online pretprijavljivanje kandidata

//Online pretprijavljivanje kandidata

Online pretprijavljivanje kandidata

Poštovani kandidati za upis na Medicinski fakultet u prvu godinu na integrisane akademske studije medicine u školskoj 2020/2021. godini, u drugom upisnom roku obaveštavamo Vas da će ove godine pre obavezne prijave propisane konkursom (2. i 3.09.2020.) koja podrazumeva dolazak kandidata na Fakultet biti organizovana i obavezna ONLINE pretprijava preko WEB APLIKACIJE.

UPUTSTVO ZA POPUNJAVANJE ONLINE VEB PRETPRIJAVE ZA KONKURS ZA IAS

Pretprijavljivanje obavljaće se od 25. avgusta 2020. godine do 1. septembra do 24 časa.
Ulaskom na link https://upis.med.bg.ac.rs kandidat pristupa online veb pretprijavi.
Detaljnije uputstvo za popunjavanje pretprijave
Prvi korak je registracija kandidata. Kandidat pravi nalog tako što unosi mejl adresu i lozinku koju bira sam a mora da sadrži veliko slovo i specijalni karakter.
Nakon registracije kandidat dobija na svoj mejl link za potvrdu registracije. Može se dogoditi da potvrda ode u spam poštu, proveriti. Prijavljuje se na sistem i ulazi na „prijavni list“ i popunjava tražene podatke.
Kandidati državljani Republike Srbije obavezno unose JMBG.
Kandidati strani državljani unose broj pasoša.

Uslov da kandidat konkuriše je završena odgovarajuća srednja škola:

  • gimnazija
  • srednja medicinska škola
  • škola veterinarskog usmerenja
  • ostale škole iz oblasti zdravstva

U polje šifra škole koju je kandidat završio bira se šifra 000 (nule) koja se nalazi na dnu padajućeg menija.

Kandidat koji je rođen van granica Republike Srbije upisuje u rubrici mesto rođenja naziv mesta rođenja, a u rubrici opština rođenja, bira „inostranstvo“ koje se nalazi na prvom mestu u padajućem meniju.

U delu aplikacije sa dokumentima koja su označena crvenom bojom, dodavanje dokumenata je obavezno, i prijava ne može da se završi dok se ne izvrši dodavanje tih dokumenata.

U delu aplikacije sa dokumentima koja su označena žutom bojom, dodavanje dokumenata nije obavezno. Nakon uspešnog dodavanja obaveznih dokumenata dobija se „ Kandidat ID “.

Da bi kandidat dobio „ Kandidat ID “ mora da klikne na polje ZAVRŠITI.
SVI kandidati prilikom prijavljivanja 2.9. i 3.9. 2020. godine moraju podneti na uvid originalna dokumenta i fotokopije istih koje NE MORAJU BITI OVERENE I NE VRAĆAJU SE.

Dokumenta

Izjave:

  • Izjava kojom kandidat ovlašćuje Fakultet da lični podaci koje je dao mogu da budu uneti u elektronsku bazu podataka, te da se ti podaci mogu koristiti za potrebe generisanja potrebnih statističkih podataka, dostavljanja traženih podataka

ID broj kandidat dobija nakon uspešnog popunjavanja online veb pretprijave i NEOPHODNO je da ga upamti i sa tim brojem dolazi u zakazano vreme na prijavljivanje u Studentsku službu fakulteta

Nakon završene pretprijave na sajtu Fakulteta će biti istaknut raspored dolaska na prijavljivanje kojeg se kandidati moraju pridržavati zbog epidemioloških mera.

Dokaz o uplati naknade za prijavu na konkurs mora se doneti prilikom predaje dokumenata. Uplata se mora izvršiti najkasnije do 30. avgusta 2020.
Primeri jedinog načina plaćanja preko popunjenih uplatnica.

Napomena:
Poziv na broj koji kandidat treba da unese u nalog za uplatu je poziv na broj koji je kandidatu dodeljen nakon popunjavanja prvog dela podataka u aplikaciji.
Usled nedumica kod popunjavanja prijavnog lista i tehničkih problema kontaktirati odgovornu osobu na mejl ljiljana.cepic@med.bg.ac.rs

2020-08-26T08:45:17+00:00 24.08.2020.|Upis 2020|