Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације – ТАЛЕНТ ПРОГРАМ МОЖЕШ И ТИ 4.10.2021.

/, Стипендије и фондације/Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације – ТАЛЕНТ ПРОГРАМ МОЖЕШ И ТИ 4.10.2021.

Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације – ТАЛЕНТ ПРОГРАМ МОЖЕШ И ТИ 4.10.2021.

Нови конкурс за стипендије Хемофарм фондације „Можеш и ти“

 

Београд, 4. октобар – Најбољи студенти завршних година медицинских, фармацеутских, технолошких и техничких факултета електро и машинског усмерења од данас имају прилику да конкуришу за годишње стипендије Хемофарм фондације у оквиру талент програма „Можеш и ти“.

Конкурс је отворен до 4. новембра за студенте државних универзитета у Србији, који су у досадашњем студирању остварили просек оцена најмање 8,50. Сви они имају прилику да се пријаве за учешће у једногодишњем Програму за образовање „Можеш и ти“ Хемофарм фондације, који обухвата месечну стипендију, менторску подршку и стручну праксу у Србији и Немачкој. Такође, уз подршку експерата Хемофарма и Штаде, стипендисти имају шансу да унапреде своја знања и вештине, формалне и неформалне, које су неопходни за даљи лични и професионални развој. Током ових годину дана, полазници програма стичу и радно искуство у различитим секторима и додатни мотив да стечено знање примењују у Србији.

„У свету у којем добри послови могу бити лоцирани било где, у којем постоји могућност претраживања путем интернета и где се такмичите не само са најбољима из своје земље, већ  шире – региона и целог света, најважнија вештина коју можемо да понудимо је знање. Образовање је једини прави пут ка могућностима и успеху, а диплома улазница за боље сутра. Ми већ 28 година улажемо у младе и њихово образовање развијајући код њих жељу за целоживотним учењем, лидерством и припремајући их да мењају свет на боље. До данас смо подржали више од 3500 појединаца, од којих су многи наше колеге. Верујемо да је овај програм права прилика за студенте да се упознају са начином рада у компанији која је лидер на фармацеутском тржишту и да заједно са нама брину о здрављу људи и њиховој добробити”, истиче Сузана Ђорђевић, директорка Хемофарм фондације, поводом новог циклуса подршке најбољим студентима.

Програм је подржан од стране Савезног министарства за економску сарадњу и развој СР Немачке (БМЗ), Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и медицинских, фармацеутских, технолошко-металуршких, хемијских и факултета за физичку хемију Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Делови програма реализују се у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и фондацијом Конрад Аденауер.

Више информација и пријаву за конкурс потражите на веб-сајту Хемофарм фондације www.fondacijahemofarm.org.rs/srb/prijava.