Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Позив на предавање проф. Штефана Анкера са Медицинског факултета Шарите, Берлин

/, Предавања/Позив на предавање проф. Штефана Анкера са Медицинског факултета Шарите, Берлин

Позив на предавање проф. Штефана Анкера са Медицинског факултета Шарите, Берлин

ОБАВЕШТЕЊЕ
О предавању
ШТЕФАНА АНКЕРА (STEFAN ANKER)
са Медицинског факултета Шарите
(Charité) у Берлину

 

Позивамо све заинтересоване наставнике, сараднике и студенте на предавање најцитиранијег светског експерта за срчану инсуфицијенцију и новог главног уредника European Journal of Heart Failure (импакт фактор 15,534) ПРОФ. ДР ШТЕФАНА АНКЕРА (STEFAN ANKER) са Медицинског факултета Шарите (Charité) у Берлину

 

ADVANCED CANCER AS A HEART FAILURE SYNDROME – INTRODUCTION TO A NEW KIND OF CARDIO-ONCOLOGY RESEARCH
(FAR BEYOND CARDIO-TOXICITY DISCUSSIONS)

 

Предавање ће се одржати у петак, 3. јуна 2022. године од 14.00 сати, у Свечаној сали САНУ, Улица Кнеза Михаила 35/II спрат (слободан улаз без претходне регистрације).

Проф. Анкер је директор Центра за хомеостазу ткива и кахексију Клинике за кардиологију Клиничког центра Вирхоф, Медицинског факултета Шарите у Берлину. Објавио је четири књиге и 1183 рада у врхунским научним часописима. Његов Хиршов индекс је 152, а цитиран је у бази Скопус 116056 пута. Осмислио је и спровео више од 30 кључних клиничких истраживања која су у основи водича добре клиничке праксе за срчану слабост и кахексију у Европи и Америци. Био је председник Асоцијације за срчану инсуфицијенцију Европског удружења кардиолога (2012-14) и потпредседник Европског удружења кардиолога (2014-16). Први је председник Међународног удружења за саркопенију и кахексију. Оснивач је и главни уредник два научна часописа: Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle (импакт фактор 12,511) и ESC Heart Failure (импакт фактор 4,411).

Предавање се може пратити и путем линка https://www.sanu.ac.rs.

Прилог:

 

2022-06-02T06:49:43+00:00 02.06.2022.|Насловна, Предавања|