Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Poziv na predavanje prof. Štefana Ankera sa Medicinskog fakulteta Šarite, Berlin

/, Predavanja/Poziv na predavanje prof. Štefana Ankera sa Medicinskog fakulteta Šarite, Berlin

Poziv na predavanje prof. Štefana Ankera sa Medicinskog fakulteta Šarite, Berlin

OBAVEŠTENJE
O predavanju
ŠTEFANA ANKERA (STEFAN ANKER)
sa Medicinskog fakulteta Šarite
(Charité) u Berlinu

 

Pozivamo sve zainteresovane nastavnike, saradnike i studente na predavanje najcitiranijeg svetskog eksperta za srčanu insuficijenciju i novog glavnog urednika European Journal of Heart Failure (impakt faktor 15,534) PROF. DR ŠTEFANA ANKERA (STEFAN ANKER) sa Medicinskog fakulteta Šarite (Charité) u Berlinu

 

ADVANCED CANCER AS A HEART FAILURE SYNDROME – INTRODUCTION TO A NEW KIND OF CARDIO-ONCOLOGY RESEARCH
(FAR BEYOND CARDIO-TOXICITY DISCUSSIONS)

 

Predavanje će se održati u petak, 3. juna 2022. godine od 14.00 sati, u Svečanoj sali SANU, Ulica Kneza Mihaila 35/II sprat (slobodan ulaz bez prethodne registracije).

Prof. Anker je direktor Centra za homeostazu tkiva i kaheksiju Klinike za kardiologiju Kliničkog centra Virhof, Medicinskog fakulteta Šarite u Berlinu. Objavio je četiri knjige i 1183 rada u vrhunskim naučnim časopisima. Njegov Hiršov indeks je 152, a citiran je u bazi Skopus 116056 puta. Osmislio je i sproveo više od 30 ključnih kliničkih istraživanja koja su u osnovi vodiča dobre kliničke prakse za srčanu slabost i kaheksiju u Evropi i Americi. Bio je predsednik Asocijacije za srčanu insuficijenciju Evropskog udruženja kardiologa (2012-14) i potpredsednik Evropskog udruženja kardiologa (2014-16). Prvi je predsednik Međunarodnog udruženja za sarkopeniju i kaheksiju. Osnivač je i glavni urednik dva naučna časopisa: Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle (impakt faktor 12,511) i ESC Heart Failure (impakt faktor 4,411).

Predavanje se može pratiti i putem linka https://www.sanu.ac.rs.

Prilog:

 

2022-06-02T06:49:43+00:00 02.06.2022.|Naslovna, Predavanja|