Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Отворен јавни позив Фонда за иновациону делатност КАТАПУЛТ: НА КОРАК ДО ИНВЕСТИТОРА

/, Насловна/Отворен јавни позив Фонда за иновациону делатност КАТАПУЛТ: НА КОРАК ДО ИНВЕСТИТОРА

Отворен јавни позив Фонда за иновациону делатност КАТАПУЛТ: НА КОРАК ДО ИНВЕСТИТОРА

Фонд за иновациону делатност објавиo је јавни позив за учешће у Катапулт програму акцелерације. Програм обезбеђује менторство и саветовање од стране искусних професионалаца, повезивање са инвеститорима, едукативне програме, размену искуства, корпоративна партнерства и значајну финансијску подршку до 300.000 евра. Катапулт нуди јединствену прилику за све иновативне стартапе који желе да унапреде своје пословање и освоје глобално тржиште. Више о програму на:
https://www.inovacionifond.rs/cms/files//program-katapult/Program_manual_v.2.4_(SRB).pdf.

Катапулт је фокусиран на иновативне стартапе оријентисане на раст и нуди:

  1. Интензивну обуку, укључујући менторство и подршку за предузећа класификована у две категорије:

а. “Ideation“ категорија помаже оснивачима у раним фазама развоја производа и освајању тржишта. У ову категорију су сврстани стартапи који оквирно очекују да прикупе почетни капитал од око 100.000 до око 1М евра.

б. “Scale-up“ категорија, у коју су сврстани стартапи у фази интензивног раста, пружа подршку стартапима који већ остварују приходе са тржишта и чији је циљ да убрзају свој раст и прикупе додатна финансијска средства кроз тзв. Late Seed/Series A инвестиције од 500.000 до 2M ЕУР.

  1. Бесповратна средства у виду

a. Улазног гранта у износу од РСД 2,4 милиона за предузећа која су класификована у категорију „Ideation“ и до РСД 6 милиона за предузећа класификована у категорију „Scale-up“.

б. Коинвестирајућеггранта једнаког квалификованој инвестицији у максималном износу до РСД 36.000.000 (умањеном за износ добијеног Улазног гранта).

Избор предузећа ће се фокусирати на висококвалификоване тимове оријентисане на раст који развијају нове производе или услуге и унапређују аквизицију купаца или ширење на нова тржишта.

На Медицинском факултету Универзитета у Београду (МФУБ) могу да се обављају послови који комерцијализују резултате научног и стручног рада и проналазака, под условом да се не угрожава квалитет наставе. МФУБ може оснивати иновационе центре, центре изузетних вредности, центре за трансфер технологија, пословнотехнолошке инкубаторе, научно-технолошке паркове, привредно друштво и друге организације у складу са законом (члан 10. Статута МФУБ са изменама и допунама од 30.05.2019,24.12.2021, 10.07.2023, 21.09.2023, 17.10.2023.).

Средства за реализацију Катапулт програма обезбеђeна су на основу заједничког улагања Републике Србије / Министарство науке, технолошког развоја и иновација (НИТРА) кроз зајам и техничку подршку Светске банке у износу од 7,7 милиона евра и бесповратне финансијске подршке Европске уније у износу од 10 милиона евра. Додатна средства за реализацију четвртог јавног позива Катапулт програма обезбеђена су из буџета Републике Србије са раздела НИТРА у укупном износу од 3 милиона евра.

Пријавa je до 10. септембра 2024. године.

Веза за пријаву: https://katapult.acceleratorapp.co/application/new?program=katapult-accelerator-4th-cohort-june-2024
Додатне информације: https://www.inovacionifond.rs/cir/program/katapult/dokumentacija-jun-2024
Додатна питања: katapult@inovacionifond.rs, office@inovacionifond.rs