Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Otvoren javni poziv Fonda za inovacionu delatnost KATAPULT: NA KORAK DO INVESTITORA

/, Naslovna/Otvoren javni poziv Fonda za inovacionu delatnost KATAPULT: NA KORAK DO INVESTITORA

Otvoren javni poziv Fonda za inovacionu delatnost KATAPULT: NA KORAK DO INVESTITORA

Fond za inovacionu delatnost objavio je javni poziv za učešće u Katapult programu akceleracije. Program obezbeđuje mentorstvo i savetovanje od strane iskusnih profesionalaca, povezivanje sa investitorima, edukativne programe, razmenu iskustva, korporativna partnerstva i značajnu finansijsku podršku do 300.000 evra. Katapult nudi jedinstvenu priliku za sve inovativne startape koji žele da unaprede svoje poslovanje i osvoje globalno tržište. Više o programu na:
https://www.inovacionifond.rs/cms/files//program-katapult/Program_manual_v.2.4_(SRB).pdf.

Katapult je fokusiran na inovativne startape orijentisane na rast i nudi:

  1. Intenzivnu obuku, uključujući mentorstvo i podršku za preduzeća klasifikovana u dve kategorije:

a. “Ideation“ kategorija pomaže osnivačima u ranim fazama razvoja proizvoda i osvajanju tržišta. U ovu kategoriju su svrstani startapi koji okvirno očekuju da prikupe početni kapital od oko 100.000 do oko 1M evra.

b. “Scale-up“ kategorija, u koju su svrstani startapi u fazi intenzivnog rasta, pruža podršku startapima koji već ostvaruju prihode sa tržišta i čiji je cilj da ubrzaju svoj rast i prikupe dodatna finansijska sredstva kroz tzv. Late Seed/Series A investicije od 500.000 do 2M EUR.

  1. Bespovratna sredstva u vidu

a. Ulaznog granta u iznosu od RSD 2,4 miliona za preduzeća koja su klasifikovana u kategoriju „Ideation“ i do RSD 6 miliona za preduzeća klasifikovana u kategoriju „Scale-up“.

b. Koinvestirajućeggranta jednakog kvalifikovanoj investiciji u maksimalnom iznosu do RSD 36.000.000 (umanjenom za iznos dobijenog Ulaznog granta).

Izbor preduzeća će se fokusirati na visokokvalifikovane timove orijentisane na rast koji razvijaju nove proizvode ili usluge i unapređuju akviziciju kupaca ili širenje na nova tržišta.

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (MFUB) mogu da se obavljaju poslovi koji komercijalizuju rezultate naučnog i stručnog rada i pronalazaka, pod uslovom da se ne ugrožava kvalitet nastave. MFUB može osnivati inovacione centre, centre izuzetnih vrednosti, centre za transfer tehnologija, poslovnotehnološke inkubatore, naučno-tehnološke parkove, privredno društvo i druge organizacije u skladu sa zakonom (član 10. Statuta MFUB sa izmenama i dopunama od 30.05.2019,24.12.2021, 10.07.2023, 21.09.2023, 17.10.2023.).

Sredstva za realizaciju Katapult programa obezbeđena su na osnovu zajedničkog ulaganja Republike Srbije / Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija (NITRA) kroz zajam i tehničku podršku Svetske banke u iznosu od 7,7 miliona evra i bespovratne finansijske podrške Evropske unije u iznosu od 10 miliona evra. Dodatna sredstva za realizaciju četvrtog javnog poziva Katapult programa obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije sa razdela NITRA u ukupnom iznosu od 3 miliona evra.

Prijava je do 10. septembra 2024. godine.

Veza za prijavu: https://katapult.acceleratorapp.co/application/new?program=katapult-accelerator-4th-cohort-june-2024
Dodatne informacije: https://www.inovacionifond.rs/cir/program/katapult/dokumentacija-jun-2024
Dodatna pitanja: katapult@inovacionifond.rs, office@inovacionifond.rs

2024-07-10T13:52:07+00:00 10.07.2024.|Konkursi koje ne organizuje centar, Naslovna|