Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Медицински факултет Универзитета у Београду 100. година постојања и рада

/Медицински факултет Универзитета у Београду 100. година постојања и рада
Медицински факултет Универзитета у Београду 100. година постојања и рада 2020-12-18T10:25:26+00:00
Поштованe колегинице и колеге,
Уважене даме и господо,
Драги студенти,Медицински факултет Универзитета у Београду ове године обележава 100 година рада.

С богатом историјом, која обухвата цео век, Медицински факултет у Београду представља један од стубова развоја медицине, медицинске едукације и истраживања, као и академског живота у нашој земљи.

Планирана прослава требало је да подсети на све аспекте историје, као и на развој и положај Медицинског факултета у 2020. години. Нажалост, пандемија COVID-19 нас је онемогућила у спровођењу ових активности. Као одговорна установа у области медицине, обавезни смо да поштујемо противепидемијске мере које ће нас на много начина довести у ситуацију да прославу морамо одложити до стварања одговарајуће епидемиолошке ситуације.

Желимо, међутим, да Вас обавестимо да ћемо искористити могућност да, у скромној варијанти, обележимо 100 година Факултета на сам дан почетка рада, 9.12.2020. године, када ће бити одржана свечана седница Деканског колегијума, са почетком у 12 часова.

Овој седници ће претходити свечани састанци, и то 7.12.2020. године у 13 часова, када ће бити саопштена имена награђених студената и 8.12.2020. године у 13 часова, када ће бити промовисана признања члановима Факултета који дају допринос борби против COVID-19 епидемије.

У наредном периоду, када епидемијске околности то дозволе, биће организована свечана прослава 100 година рада Факултета, као и низ манифестација које смо у том контексту раније планирали. Позваћемо Вас благовремено да узмете учешће у овим активностима.

У уверењу да ћете допринети достојном обележавању овако значајне годишњице, чак и у условима пандемије који нас окружују,

С поштовањем,

Медицински факултет
Универзитета у Београду

Декан
Проф. др Небојша М. Лалић