Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Позив за подношење пријава – PROFFORMANCE међународна награда за наставнике у високом образовању 2024/25.

////Позив за подношење пријава – PROFFORMANCE међународна награда за наставнике у високом образовању 2024/25.

Позив за подношење пријава – PROFFORMANCE међународна награда за наставнике у високом образовању 2024/25.

Објављен је други PROFFORMANCE позив за подношење пријава за награду за наставнике у високом образовању у свим партнерским државама PROFFORMANCE+ конзорцијума: Аустрији, Хрватској, Чешкој, Грузији, Мађарској и Србији.

Сврха ове награде је да се идентификују, признају и препознају одличне наставне праксе, пружи могућности за дељење и размену најбољих примера, као и да се подстакне сарадњу између високошколских институција у европском простору високог образовања.

Очекује се пријава наставних пракси које:

  • уводе иновативне методе у наставу и оцењивање;
  • подстичу флексибилно учење које је усмерено на студенте и охрабрују њихово активно учешће у настави;
  • побољшавају дигиталне вештине студената и наставника;
  • интегришу вештачку интелигенцију у област високог образовања у циљу јачања квалитета наставе и омогућивања приступа настави ширем броју студената;
  • подржавају Циљеве одрживог развоја Уједињених нација до 2030. године;
  • промовишу међународне и интеркултурне компетенције;
  • обезбеђују инклузивно образовање студената са различитим потребама.

УСЛОВИ КОНКУРСА

Позив је отворен за групе и појединце који су званично укључени у наставу на високошколским установама које препознаје национално законодавство партнерских држава укључених у пројекат PROFFORMANCE+.

Пријављене наставне праксе би требало да су спроведене, или да се спроводе, ИЗМЕЂУ АКАДЕМСКЕ 2020/⁠21. ГОДИНЕ И ЈЕСЕЊЕГ СЕМЕСТРА АКАДЕМСКЕ 2024/⁠25. ГОДИНЕ.

Детаљније информације о свим условима конкурса можете да пронађете у комплетном позиву за подношење пријава https://award.profformance.eu/download/Profformance+_International_Higher_Education_Teacher_Award_2024-25_Call.pdf.

КАТЕГОРИЈЕ ЗА ПРИЈАВУ

Кандидати треба да одаберу једну од следећих категорија као главну:

  • Категорија 1: Дизајн наставних програма усмерен на студенте
  • Категорија 2: Иновативна настава и учење
  • Категорија 3: Процена учења код студената
  • Категорија 4: Утицај и мисија у друштву и за друштво

Унутар сваке од четири категорије кандидати треба да одаберу и један хоризонтални приоритет, уз могућност да у свој пример праксе у одређеној мери укључе и друге приоритете:

  • Дигитализација,
  • Интернационализација,
  • Инклузија и разноликост,
  • Одрживост.

Одабрана главна категорија и изабрани хоризонтални приоритет морају да буду јасно и прецизно представљени у пријави.

ВРЕМЕНСКИ ОКВИР ПОЗИВА

Рок за подношење пријаве је 10. децембар 2024. године до 17.00 часова по средњоевропском времену. Евалуација пријава трајаће од јануара 2025. године до фебруара 2025. године. Планирано је да церемонија доделе награда буде организована у 2025. години, на завршном догађају пројекта Profformance.

ВИДЉИВОСТ

Награђени ће моћи да представе своје примере најбољих пракси на завршном догађају пројекта Profformance+, као и на разним међународним сајмовима и конференцијама. Награђени ће добити Profformance награду изврсности у настави заједно са сертификатом и постаће члан Profformance мреже. Награда не укључује финансијску надокнаду.

Награђене праксе биће приказане у публикацијама, билтенима, као и на веб-страници пројекта Profformance+ (https://profformance.eu/), а постаће и део „Регистра изврсности“ (https://award.profformance.eu/search).

PROFFORMANCE+ пројекат „Професионализам и висок учинак у високом образовању – Унапређен PROFFORMANCE алат за наставнике 21. века“ (Professionalism and high performance in Higher Education – Enhanced PROFFORMANCE toolkit for 21st century teachers), број пројекта: 101061368, спроводи се у оквиру позива Европски простор високог образовања (European Higher Education Area, EHEA) – Иницијатива за подршку имплементацији реформи – ERASMUS-EDU-2021-EHEA-IBA (https://profformance.eu/en/about-profformanceplus).

Ако имате питања о процесу пријаве, можете их поставити слањем упита на award.profformance@tpf.hu.

2024-10-03T10:32:41+00:00 03.10.2024.|Насловна|