Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Poziv za podnošenje prijava – PROFFORMANCE međunarodna nagrada za nastavnike u visokom obrazovanju 2024/25.

////Poziv za podnošenje prijava – PROFFORMANCE međunarodna nagrada za nastavnike u visokom obrazovanju 2024/25.

Poziv za podnošenje prijava – PROFFORMANCE međunarodna nagrada za nastavnike u visokom obrazovanju 2024/25.

Objavljen je drugi PROFFORMANCE poziv za podnošenje prijava za nagradu za nastavnike u visokom obrazovanju u svim partnerskim državama PROFFORMANCE+ konzorcijuma: Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Gruziji, Mađarskoj i Srbiji.

Svrha ove nagrade je da se identifikuju, priznaju i prepoznaju odlične nastavne prakse, pruži mogućnosti za deljenje i razmenu najboljih primera, kao i da se podstakne saradnju između visokoškolskih institucija u evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Očekuje se prijava nastavnih praksi koje:

  • uvode inovativne metode u nastavu i ocenjivanje;
  • podstiču fleksibilno učenje koje je usmereno na studente i ohrabruju njihovo aktivno učešće u nastavi;
  • poboljšavaju digitalne veštine studenata i nastavnika;
  • integrišu veštačku inteligenciju u oblast visokog obrazovanja u cilju jačanja kvaliteta nastave i omogućivanja pristupa nastavi širem broju studenata;
  • podržavaju Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija do 2030. godine;
  • promovišu međunarodne i interkulturne kompetencije;
  • obezbeđuju inkluzivno obrazovanje studenata sa različitim potrebama.

USLOVI KONKURSA

Poziv je otvoren za grupe i pojedince koji su zvanično uključeni u nastavu na visokoškolskim ustanovama koje prepoznaje nacionalno zakonodavstvo partnerskih država uključenih u projekat PROFFORMANCE+.

Prijavljene nastavne prakse bi trebalo da su sprovedene, ili da se sprovode, IZMEĐU AKADEMSKE 2020/⁠21. GODINE I JESENJEG SEMESTRA AKADEMSKE 2024/⁠25. GODINE.

Detaljnije informacije o svim uslovima konkursa možete da pronađete u kompletnom pozivu za podnošenje prijava https://award.profformance.eu/download/Profformance+_International_Higher_Education_Teacher_Award_2024-25_Call.pdf.

KATEGORIJE ZA PRIJAVU

Kandidati treba da odaberu jednu od sledećih kategorija kao glavnu:

  • Kategorija 1: Dizajn nastavnih programa usmeren na studente
  • Kategorija 2: Inovativna nastava i učenje
  • Kategorija 3: Procena učenja kod studenata
  • Kategorija 4: Uticaj i misija u društvu i za društvo

Unutar svake od četiri kategorije kandidati treba da odaberu i jedan horizontalni prioritet, uz mogućnost da u svoj primer prakse u određenoj meri uključe i druge prioritete:

  • Digitalizacija,
  • Internacionalizacija,
  • Inkluzija i raznolikost,
  • Održivost.

Odabrana glavna kategorija i izabrani horizontalni prioritet moraju da budu jasno i precizno predstavljeni u prijavi.

VREMENSKI OKVIR POZIVA

Rok za podnošenje prijave je 10. decembar 2024. godine do 17.00 časova po srednjoevropskom vremenu. Evaluacija prijava trajaće od januara 2025. godine do februara 2025. godine. Planirano je da ceremonija dodele nagrada bude organizovana u 2025. godini, na završnom događaju projekta Profformance.

VIDLJIVOST

Nagrađeni će moći da predstave svoje primere najboljih praksi na završnom događaju projekta Profformance+, kao i na raznim međunarodnim sajmovima i konferencijama. Nagrađeni će dobiti Profformance nagradu izvrsnosti u nastavi zajedno sa sertifikatom i postaće član Profformance mreže. Nagrada ne uključuje finansijsku nadoknadu.

Nagrađene prakse biće prikazane u publikacijama, biltenima, kao i na veb-stranici projekta Profformance+ (https://profformance.eu/), a postaće i deo „Registra izvrsnosti“ (https://award.profformance.eu/search).

PROFFORMANCE+ projekat „Profesionalizam i visok učinak u visokom obrazovanju – Unapređen PROFFORMANCE alat za nastavnike 21. veka“ (Professionalism and high performance in Higher Education – Enhanced PROFFORMANCE toolkit for 21st century teachers), broj projekta: 101061368, sprovodi se u okviru poziva Evropski prostor visokog obrazovanja (European Higher Education Area, EHEA) – Inicijativa za podršku implementaciji reformi – ERASMUS-EDU-2021-EHEA-IBA (https://profformance.eu/en/about-profformanceplus).

Ako imate pitanja o procesu prijave, možete ih postaviti slanjem upita na award.profformance@tpf.hu.

2024-10-03T10:32:41+00:00 03.10.2024.|Naslovna|