Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

LimeSurvey – систем за онлајн прикупљање података за научно-истраживачки рад

////LimeSurvey – систем за онлајн прикупљање података за научно-истраживачки рад

LimeSurvey – систем за онлајн прикупљање података за научно-истраживачки рад

Поштоване колегинице и колеге,

Захваљујући одличној сарадњи између Школе јавног здравља и менаџмента у систему здравствене заштите, Института за социјалну медицину и Центра за информационе и комуникационе технологије (ЦИКТ) Медицинског факултета у Београду, од јуна 2020. године наставницима и сарадницима Медицинског факултета у Београду биће омогућено коришћење LimeSurvey система за онлајн прикупљање података.

LimeSurvey већ годинама представља стандард за упитнике који се дистрибуирају онлајн, садржи велики број врста питања и омогућава напредну логику организације упитника. Због својих напредних могућности идеалан је алат за све врсте истраживања, од једноставних анкета, па до напредних научно-истраживачких пројеката. Сви подаци прикупљени на овај начин чувају се на серверима Медицинског факултета у Београду у облику који је спреман за даљу обраду (Excel, SPSS или R), а приступ подацима има само организатор истраживања, наставник или сарадник на Медицинском факултету у Београду.

Са задовољством вас позивамо на промотивни вебинар који ће се одржати 10. јуна 2020. године у 11 часова на ком ће др Стефан Мандић-Рајчевић (Катедра за социјалну медицину) и др Никола Илић (ЦИКТ) представити основне могућности овог система, његове предности у односу на постојеће системе за онлајн прикупљање података, и одговорити на питања учесника. Представљање LimeSurvey система намењено је свим наставницима, сарадницима и студентима Медицинског факултета у Београду, као и колегиницама и колегама које раде на клиникама а баве се научно-истраживачким радом.

Због боље организације догађаја обавезна је (бесплатна) регистрација, а регистрованим учесницима ће бити послат мејл са линком којим ће се повезати са вебинаром.

Линк за регистрацију: http://oblak.med.bg.ac.rs/index.php/apps/forms/form/qd77IDpIQ1CN6eBL