Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Обавештење – предлози измена Правилника о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника

/, Специјализације, Специјализације - Актуелно/Обавештење – предлози измена Правилника о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника

Обавештење – предлози измена Правилника о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника

Поштовани наставници, шефови Катедри и чланови Катедри за специјалистичку наставу,

 

Према претходно постигнутом договору на седници Већа за специјалистичку наставу започињемо са радом на предлозима измена новог Правилника о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника у сарадњи са Министарством здравља.

Уз МФУБ у овај пројекат су укључени и сви остали факултети из поља медицинских наука у Републици Србији који ће своје предлоге достављати Министарству здравља.

Љубазно Вас молимо да закључно са 01.09.2022. године доставите предлоге који се односе на Ваше специјалистичке области Вашим катедрама, чији ће шефови исте проследити Већу за специјалистичку наставу.

Молимо Вас да приликом уноса предлога и сугестија обратите пажњу на следеће:

–  aктуелизација постојећих програма здравствених специјализација и предлози за увођење нових програма усклађених са Европским програмом специјализација (U.E.M.S.)

https://www.uems.eu/areas-of-expertise/postgraduate-training/european-standards-in-medical-training или по узору на програме водећих струковних удружења односно програме респектабилних Универзитета

-⁠  критеријуми за селекцију кандидата при упису који обављају Катедре

–  новине у полагању специјaлистичког испита (посебно укидање одбране завршног рада ужих специјализација, уместо које би се одржао заједнички тест за све кандидате истовремено на целој територији државе)

–  рад на националној бази тест – питања за припрему теста за полагање завршног испита основних и ужих специјализација (уместо досадашње одбране рада уже специјализације)

Средином септембра 2022. године биће одржано Веће за специјалистичку наставу посвећено новом Правилнику о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника о чијем термину ће чланови Већа бити благовремено обавештени.

 

ПРОДЕКАН
МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

Проф. др Арсен Ристић, с.р.