Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Obaveštenje – predlozi izmena Pravilnika o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika

/, Specijalizacije, Specijalizacije - Aktuelno/Obaveštenje – predlozi izmena Pravilnika o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika

Obaveštenje – predlozi izmena Pravilnika o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika

Poštovani nastavnici, šefovi Katedri i članovi Katedri za specijalističku nastavu,

 

Prema prethodno postignutom dogovoru na sednici Veća za specijalističku nastavu započinjemo sa radom na predlozima izmena novog Pravilnika o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

Uz MFUB u ovaj projekat su uključeni i svi ostali fakulteti iz polja medicinskih nauka u Republici Srbiji koji će svoje predloge dostavljati Ministarstvu zdravlja.

Ljubazno Vas molimo da zaključno sa 01.09.2022. godine dostavite predloge koji se odnose na Vaše specijalističke oblasti Vašim katedrama, čiji će šefovi iste proslediti Veću za specijalističku nastavu.

Molimo Vas da prilikom unosa predloga i sugestija obratite pažnju na sledeće:

–  aktuelizacija postojećih programa zdravstvenih specijalizacija i predlozi za uvođenje novih programa usklađenih sa Evropskim programom specijalizacija (U.E.M.S.)

https://www.uems.eu/areas-of-expertise/postgraduate-training/european-standards-in-medical-training ili po uzoru na programe vodećih strukovnih udruženja odnosno programe respektabilnih Univerziteta

-⁠  kriterijumi za selekciju kandidata pri upisu koji obavljaju Katedre

–  novine u polaganju specijalističkog ispita (posebno ukidanje odbrane završnog rada užih specijalizacija, umesto koje bi se održao zajednički test za sve kandidate istovremeno na celoj teritoriji države)

–  rad na nacionalnoj bazi test – pitanja za pripremu testa za polaganje završnog ispita osnovnih i užih specijalizacija (umesto dosadašnje odbrane rada uže specijalizacije)

Sredinom septembra 2022. godine biće održano Veće za specijalističku nastavu posvećeno novom Pravilniku o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika o čijem terminu će članovi Veća biti blagovremeno obavešteni.

 

PRODEKAN
MEDICINSKOG FAKULTETA

Prof. dr Arsen Ristić, s.r.

 

 

2022-09-06T07:57:31+00:00 29.07.2022.|Naslovna, Specijalizacije, Specijalizacije - Aktuelno|