Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Обавештење за 52. симпозијум „Стремљења и новине у медицини“

////Обавештење за 52. симпозијум „Стремљења и новине у медицини“

Обавештење за 52. симпозијум „Стремљења и новине у медицини“

Организациони Одбор симпозијума „Стремљења и новине у медицини“ најављује организацију 52. симпозијума који ће се одржати на Медицинском факултету  од 02. до 06. децембра 2024. године.
Симпозијум ће бити организован у виду мини симпозијума и округлих столова.
На овогодишњи симпозијум је пријављено десет мини симпозијума, пет посвећених јубилејима и пет тематских мини симпозијума.
Планирано је да се сви прихваћени симпозијуми акредитују код Здравственог савета Републике Србије, сажеци предавања са симпозијума штампају у посебној свесци часописа „Медицинска истраживања“, а по једно одабрано предавање са сваког одржаног симпозијума штампа у целини у часопису „Медицинска истраживања“.

Листа пријављених мини симпозијума:

  1. Катедра за ендокринологију – „Болести адреналног кортекса – генетички и клинички аспекти“ (организатори доц. др Сања Огњановић и проф. др Ђуро Мацут)
  2. Катедра за фармакологију, клиничку фармакологију и токсикологију – „100 година Института за фармакологију, клиничку фармакологију и токсикологију Медицинског факултета Универзитета у Београду“ (организатори проф. др Невена Дивац, проф. др Зоран Тодоровић и доц. др Драгана Сребро)
  3. Катедра за физикалну медицину и рехабилитацију – „100 година Катедре физикалне медицине и рехабилитације на Медицинском факултету Универзитета у Београду“ (организатори проф. др Драгана Матановић, проф. др Љубица Констатиновић и доц. др Дејан Николић)
  4. Катедра за гастроентерологију и хепатологију – „Савремени приступ испитивању и лечењу утицаја злоупотребе алкохола на здравље“ (организатори проф. др Тамара Миловановић и доц. др Марија Бранковић)
  5. Катедра за медицинску и клиничку биохемију – „60 година Института за медицинску и клиничку биохемију Медицинског факултета Универзитета у Београду“ (организатори проф. др Наташа Петронијевић, проф. др Александра Исаковић, и проф. др Ана Савић Радојевић)
  6. Катедра за ОРЛ – „100 година Клинике за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Универзитетског клиничког центра Србије и 70 година Катедре за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Медицинског факултета Универзитета у Београду“ (организатори проф. др Ненад Арсовић и доц. др Љиљана Чворовић)
  7. Катедра за социјалну медицину – „Јавно-здравствени аспекти бихејвиоралних зависности: стари непријатељ у новом руху“ (организатори проф. др Зорица Терзић Шупић и доц. др Јована Тодоровић)
  8. Катедра за судску медицину – „Разумевање и превенција изненадне срчане смрти: мултидисциплинарни приступ заштити здравља срца“ (организатори прoф. др Ђoрђe Aлeмпиjeвић, дoц. др Maриja Здрaвкoвић, дoц. др Tиjaнa Пeтрoвић)
  9. Катедра за судску медицину – „Патофорензички и експертизни аспекти масне емболије“ (организатор проф. др Слободан Николић)
  10. Катедра за хистологију и ембриологију – „25 година онлајн наставе на Медицинском факултету у Београду и 20 година Ретикулума, портала за онлајн наставу“ (организатор проф. др Милош Бајчетић)

Председница Организационог одбора симпозијума
„Стремљења и новине у медицини“
проф.др Ивана Новаковић

2024-06-05T13:56:09+00:00 05.06.2024.|Насловна|