Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Obaveštenje za 52. simpozijum „Stremljenja i novine u medicini“

////Obaveštenje za 52. simpozijum „Stremljenja i novine u medicini“

Obaveštenje za 52. simpozijum „Stremljenja i novine u medicini“

Organizacioni Odbor simpozijuma „Stremljenja i novine u medicini“ najavljuje organizaciju 52. simpozijuma koji će se održati na Medicinskom fakultetu  od 02. do 06. decembra 2024. godine.
Simpozijum će biti organizovan u vidu mini simpozijuma i okruglih stolova.
Na ovogodišnji simpozijum je prijavljeno deset mini simpozijuma, pet posvećenih jubilejima i pet tematskih mini simpozijuma.
Planirano je da se svi prihvaćeni simpozijumi akredituju kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije, sažeci predavanja sa simpozijuma štampaju u posebnoj svesci časopisa „Medicinska istraživanja“, a po jedno odabrano predavanje sa svakog održanog simpozijuma štampa u celini u časopisu „Medicinska istraživanja“.

Lista prijavljenih mini simpozijuma:

  1. Katedra za endokrinologiju – „Bolesti adrenalnog korteksa – genetički i klinički aspekti“ (organizatori doc. dr Sanja Ognjanović i prof. dr Đuro Macut)
  2. Katedra za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju – „100 godina Instituta za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu“ (organizatori prof. dr Nevena Divac, prof. dr Zoran Todorović i doc. dr Dragana Srebro)
  3. Katedra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju – „100 godina Katedre fizikalne medicine i rehabilitacije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu“ (organizatori prof. dr Dragana Matanović, prof. dr Ljubica Konstatinović i doc. dr Dejan Nikolić)
  4. Katedra za gastroenterologiju i hepatologiju – „Savremeni pristup ispitivanju i lečenju uticaja zloupotrebe alkohola na zdravlje“ (organizatori prof. dr Tamara Milovanović i doc. dr Marija Branković)
  5. Katedra za medicinsku i kliničku biohemiju – „60 godina Instituta za medicinsku i kliničku biohemiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu“ (organizatori prof. dr Nataša Petronijević, prof. dr Aleksandra Isaković, i prof. dr Ana Savić Radojević)
  6. Katedra za ORL – „100 godina Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije i 70 godina Katedre za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu“ (organizatori prof. dr Nenad Arsović i doc. dr Ljiljana Čvorović)
  7. Katedra za socijalnu medicinu – „Javno-zdravstveni aspekti bihejvioralnih zavisnosti: stari neprijatelj u novom ruhu“ (organizatori prof. dr Zorica Terzić Šupić i doc. dr Jovana Todorović)
  8. Katedra za sudsku medicinu – „Razumevanje i prevencija iznenadne srčane smrti: multidisciplinarni pristup zaštiti zdravlja srca“ (organizatori prof. dr Đorđe Alempijević, doc. dr Marija Zdravković, doc. dr Tijana Petrović)
  9. Katedra za sudsku medicinu – „Patoforenzički i ekspertizni aspekti masne embolije“ (organizator prof. dr Slobodan Nikolić)
  10. Katedra za histologiju i embriologiju – „25 godina onlajn nastave na Medicinskom fakultetu u Beogradu i 20 godina Retikuluma, portala za onlajn nastavu“ (organizator prof. dr Miloš Bajčetić)

Predsednica Organizacionog odbora simpozijuma
„Stremljenja i novine u medicini“
prof.dr Ivana Novaković

2024-06-05T13:56:09+00:00 05.06.2024.|Naslovna|