Према одлуци кризног штаба Републике Србије, од 30.06.2020. године, обавезно је ношење заштитних маски у затвореним просторима. Молимо Вас да поштујете мере безбедности приликом посете Медицинском факултету.

Позив за напредне грантове Европског истраживачког савета (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

////Позив за напредне грантове Европског истраживачког савета (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

Позив за напредне грантове Европског истраживачког савета (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

Европски истраживачки савет (European Research Council, ERC) објавио је једностепени позив, ERC Аdvanced Grants (ERC-2024-ADG), за заинтересоване изванредне главне истраживаче.

Напредни грантови ERC-а су дизајнирани да подрже изванредне главне истраживаче (excellent Principal Investigators) у фази каријере у којој су они већ етаблирани лидери у истраживањима и са признатим искуством у истраживачким достигнућима.

Од главних истраживача се очекује да су активни истраживачи и да имају евиденцију значајних истраживачких достигнућа. Морају, такође, да покажу револуционарну природу, амбицију и изводљивост свог предлога истраживања. Акције ERC-а су отворене за истраживаче било које националности који намеравају да спроводе своју истраживачку активност у било којој земљи чланици ЕУ или придруженој земљи.

Укупна вредност гранта је 703.500.000,00 евра, који ће бити опредељени за око 285 грантова. Максимални износ напредног гранта може бити 2.500.000,00 евра на период од 5 година (максимални износ грантова се смањује у сразмери са трајањем предложеног пројекта). Додатно се у предлогу може тражити до додатних 1.000.000,00 евра за покривање:

  • прихватљивих „почетних“ трошкова за главне истраживаче који треба да се преселе у ЕУ или придружену земљу из других земаља као последица добијања ERC гранта, и/или
  • набавку главне опреме, и/или
  • приступ великим објектима (Large-Scale Facilities), и/или
  • друге веће трошкове експерименталног и теренског рада, искључујући трошкове особља.

Пошто свако додатно финансирање служи за покривање већих једнократних трошкова, оно не подлеже смањењу pro rata temporis за пројекте краћег трајања. Сва тражена средства се процењују током евалуације и биће додељен јединствени паушални износ за цео пројекат.

Рок за пријављивање је 29. август 2024. до 17.00 по бриселском времену

Линк ка позивима је https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/erc-2024-adg.

Више о пројектима можете наћи и на http://med.bg.ac.rs/?page_id=33281.

 

2024-07-17T11:26:29+00:00 17.07.2024.|Насловна|