Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Poziv za napredne grantove Evropskog istraživačkog saveta (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

////Poziv za napredne grantove Evropskog istraživačkog saveta (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

Poziv za napredne grantove Evropskog istraživačkog saveta (ERC-2024-ADG, HORIZON-ERC HORIZON ERC Grants)

Evropski istraživački savet (European Research Council, ERC) objavio je jednostepeni poziv, ERC Advanced Grants (ERC-2024-ADG), za zainteresovane izvanredne glavne istraživače.

Napredni grantovi ERC-a su dizajnirani da podrže izvanredne glavne istraživače (excellent Principal Investigators) u fazi karijere u kojoj su oni već etablirani lideri u istraživanjima i sa priznatim iskustvom u istraživačkim dostignućima.

Od glavnih istraživača se očekuje da su aktivni istraživači i da imaju evidenciju značajnih istraživačkih dostignuća. Moraju, takođe, da pokažu revolucionarnu prirodu, ambiciju i izvodljivost svog predloga istraživanja. Akcije ERC-a su otvorene za istraživače bilo koje nacionalnosti koji nameravaju da sprovode svoju istraživačku aktivnost u bilo kojoj zemlji članici EU ili pridruženoj zemlji.

Ukupna vrednost granta je 703.500.000,00 evra, koji će biti opredeljeni za oko 285 grantova. Maksimalni iznos naprednog granta može biti 2.500.000,00 evra na period od 5 godina (maksimalni iznos grantova se smanjuje u srazmeri sa trajanjem predloženog projekta). Dodatno se u predlogu može tražiti do dodatnih 1.000.000,00 evra za pokrivanje:

  • prihvatljivih „početnih“ troškova za glavne istraživače koji treba da se presele u EU ili pridruženu zemlju iz drugih zemalja kao posledica dobijanja ERC granta, i/ili
  • nabavku glavne opreme, i/ili
  • pristup velikim objektima (Large-Scale Facilities), i/ili
  • druge veće troškove eksperimentalnog i terenskog rada, isključujući troškove osoblja.

Pošto svako dodatno finansiranje služi za pokrivanje većih jednokratnih troškova, ono ne podleže smanjenju pro rata temporis za projekte kraćeg trajanja. Sva tražena sredstva se procenjuju tokom evaluacije i biće dodeljen jedinstveni paušalni iznos za ceo projekat.

Rok za prijavljivanje je 29. avgust 2024. do 17.00 po briselskom vremenu

Link ka pozivima je https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/erc-2024-adg.

Više o projektima možete naći i na http://med.bg.ac.rs/?page_id=33281.

 

2024-07-17T11:26:29+00:00 17.07.2024.|Naslovna|