Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

///Obaveštenje za odobravanje upisa stranih državljana na specijalizacije i uže specijalizacije za oktobarski upisni rok 2018. godine

Obaveštenje za odobravanje upisa stranih državljana na specijalizacije i uže specijalizacije za oktobarski upisni rok 2018. godine

Izmenama zakonskih propisa, strani državljanin koji je završio fakultet zdravstvene struke a ne obavlja zdravstvenu delatnost kao profesiju u Republici Srbiji, ukoliko specijalizaciju odnosno užu specijalizaciju želi da obavi na  Medicinskom fakultetu u Beogradu, podnosi zahtev Medicinskom fakultetu  da mu se odobri upis.

Odluku o odobravanju upisa na specijalizacije odnosno uže specijalizacije donosi Veće za specijalističku nastavu na osnovu predloga Komisije za upis stranih državlja .

 

Zahtevi za upis podnose se:

Za upis na specijalizacije – dva puta godišnje i to: za aprilski upisni rok do 5.marta  i  za oktobarski upisni rok od 3.  do 14. Septembra 2018.

Za upis na uže specijalizacije – jednom godišnje  od 3. do 14.septembra 2018.

 

Strani državljanin moraju da ispunjavaju sledeće uslove:

–        Ukoliko su diplomu o završenom fakultetu ili specijalističku diplomu stekli  van Republike Srbije, potrebno je da su obavili proceduru priznavanja diplome (akademsko priznavanje za nastavak obrazovanja vrši se na Univerzitetu u Beogradu, Studetski trg br,1.)

 

–        Da su na specijalizaciju odnosno užu specijalizaciju upućeni u Republiku Srbiji, odlukom odgovarajuće zdravstvene ustanove i/ili rešenjem Ministarstva zdravlja zemlje koja ih upućuje na specijalizaciju  i/ili garancijom ambasade.

 

–        Strani državljani koji su fakultet završili u Republici Srbiji, potrebno je i da imaju položen stručni ispit. Za lekare koji su na obavljanju obaveznog lekarskog staža ostavljena je mogućnost da podnesu prijavu za odobravanje upisa na specijalizaciju a da potvrdu o položenom stručnom ispitu dostave naknadno.

 

Potrebna dokumenta za  odobravanje upisa na specijalističke studije:

–        Molba za odobravanje upisa (i popunjena prijava)

–        Fotokopija originalne diplome o završenom fakultetu

–        Fotokopija originalne diplome o  položenom specijalističkom ispitu

( ako se traži upis uže specijalizacije)

–        Potvrdu o regulisanom stručnom-državnom ispitu

–        Rešenje o verifikaciji diplome

–        Overena fotokopija izvoda iz matične knjige državljana

Nakon donete odluke Veća o odobravanju upisa na specijalizacije odnosno uže specijalizacije, strani državljanin za upis prilaže, i:

–        Popunjen indeks

–        2 fotografije

–        Dokaz o dozvoli boravka;

–        Dokaz da je zdravstveno osiguran;

–        Kopija prijave stana;

–        Kopija putne isprave;

–        Potvrda da je student pohađao ili pohađa kurs srpskog jezika na akreditovanoj ustanovi (Filološki fakultet, Institut za strane jezike a.d. i Institut Đuro Salaj).

–        Dokaz o uplati školarine

 

Napominjemo da sva dokumenta koja se predaju Službi za specijalističku nastavu Medicinskog fakulteta, moraju biti prevedena na srpski jezik, overena od strane ovlašćenog prevodioca i ne starija od šest meseci.

 

Prilog:

PRIJAVNI LIST ZA UPIS NA SPECIJALIZACIJU

PRIJAVA ZA UPIS NA UŽU SPECIJALIZACIJU

TROŠKOVI SPECIJALIZACIJE ZA STRANE DRŽAVLJANE

2018-09-24T06:56:35+00:00 19.09.2018.|Specijalizacije - Aktuelno|