Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Konkurs za izbor Gosta predavača

Konkurs za izbor Gosta predavača

UNIVERZITET U BEOGRADU
MEDICINSKI FAKULTET
BROJ: 4/1
DATUM:14.2.2017.

Poštovani kolega,
Poštovana koleginice,

 

Na predlog Centra za međunarodnu saradnju i odluke Kolegijuma dekana Medicinskog fakulteta od 10. januara 2003. godine, Savet Fakulteta je na sednici održanoj 28. februara 2003. godine doneo Odluku o raspisivanju Konkursa za izbor Gosta predavača na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Inicijativa je pokrenuta u cilju intenziviranja međunarodne saradnje sa istaknutim ekspertima iz različitih oblasti medicinskih nauka i neophodnosti postavljanja ove saradnje u razvojni kontekst u smislu trajnijeg povezivanja sa institucijama iz inostranstva. Zahvaljujući tome, u protekle tri godine na našem Fakultetu predavanja je u funkciji Gosta predavača održalo više od 70 eminentnih stručnjaka iz inostranstva. Ovo je pokazatelj da koncept Gosta predavača predstavlja podsticaj nastavljanju i daljem razvoju međunarodne saradnje koja je i do sada postojala i održavana uprkos teškim opštim uslovima.

Konkurs predviđa izbor 10 kandidata za 2017. godinu, odnosno više ukoliko postoji mogućnost delimičnog finansiranja od strane predlagača.

U prilogu Vam dostavljamo tekst Konkursa sa detaljnim informacijama.

Prijave za Konkurs se dostavljaju Centru za međunarodnu saradnju, ul. Dr Subotića 8, Medicinski fakultet.

 

S poštovanjem,

DEKAN

MEDICINSKOG FAKULTETA

Prof. dr Nebojša Lalić, s.r.

****

Na osnovu Odluke Kolegijuma dekana o konceptu Gosta predavača od 10.1.2003. godine, Kolegijum dekana i Centar za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u Beogradu raspisuju

 

KONKURS

za izbor Gosta predavača na

Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu

1. Gost predavač Medicinskog fakulteta treba da ispunjava sledeće kriterijume:

– da bude ugledan ekspert u naučnoj oblasti

– da ima zvanje viziting profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu; u slučaju da se predviđeni broj mesta ne popuni kandidatima koji imaju zvanje viziting profesora, biće uzeti u obzir predlozi za kandidate koji nemaju ovo zvanje ali ispunjavaju kriterijume za izbor u viziting profesora

– postojanje dosadašnje saradnje

– postojanje mogućnosti za dalji razvoj saradnje

2. Gost predavač treba da, u toku svog boravka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ispuni sledeće obaveze:

– da održi najmanje 2 predavanja u organizaciji Fakulteta bez naknade

– da učestvuje na sastanku na Fakultetu u vezi sa daljom saradnjom

3. Medicinski fakultet Gostu predavaču dodeljuje plaketu.

4. Medicinski fakultet se obavezuje da izabranom Gostu predavaču obezbedi:

– putne troškove (avion – ekonomska klasa, autobus, voz)

– hotelski smeštaj najviše 2 noćenja sa doručkom (hotel sa 3* ili 4*)

NAPOMENA: Navedeni troškovi ne smeju da pređu iznos od 1000 EUR po gostu. Troškovi za pratioca (član porodice i dr.) nisu predviđeni. Ukoliko troškovi pređu navedenu sumu (npr. avionska karta za interkontinentalni let), predlagač je u obavezi da sam pokrije razliku.

5. Prijavu na Konkurs za izbor Gosta predavača podnosi nastavnik Medicinskog fakulteta – organizator boravka Gosta predavača. U okviru prijave treba priložiti sledeće podatke:

– obrazloženje prijave

– biografiju i spisak radova kandidata za Gosta predavača

– saglasnost kandidata za Gosta predavača

– program boravka Gosta predavača

– predlog finansijskih troškova

– saglasnost šefa odgovarajuće katedre osnovne ili poslediplomske nastave

6. Izbor Gosta predavača će obaviti, na osnovu dostavljenih prijava, Kolegijum dekana Medicinskog fakulteta u Beogradu, na predlog Centra za međunarodnu saradnju.

Pored navedenih, Kolegijum dekana zadržava pravo da uvede dodatne kriterijume prilikom izbora. Prednost će imati predlozi sa katedri koje poslednjih godina nisu imale goste predlagače.

Konkurs predviđa izbor 10 kandidata za 2017. godinu. Kolegijum dekana i Centar za međunarodnu saradnju zadržavaju pravo da prošire broj izabranih kandidata u slučaju da postoji mogućnost delimičnog finansiranja od strane predlagača.

7. Prijave sa kompletnom dokumentacijom slati na adresu Centra za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta, ul. Dr Subotića 8, najkasnije do 28. februara 2017. godine.

 

Sva detaljnija obaveštenja možete dobiti u Centru za međunarodnu saradnju, br.tel. 36 36 327, 36 36 396 ili na i-mejl: natasa_cms@med.bg.ac.rs, marina.jankovic@mfub.bg.ac.rs.

 

 

 

 

 

 

 

2019-01-30T10:23:42+00:00 05.10.2018.|Konkursi u organizaciji CMS|