Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Novi program „Dokaz koncepta“

////Novi program „Dokaz koncepta“

Novi program „Dokaz koncepta“

Poštovani nastavnici i studenti Medicinskog fakulteta,

 

Fond za inovacionu delatnost pokreće novi program namenjen naučnoistraživačkoj zajednici – Dokaz koncepta – Proof of Concept (PoC) (brošura u att.).

Cilj programa je podrška transformaciji rezultata istraživanja u komercijalne ili društveno korisne proizvode koji imaju potencijal da se u narednih nekoliko godina plasiraju na tržište.

 

Program Dokaz koncepta omogućava finansijsku podršku istraživačima (ili istraživačkim timovima) u iznosu do 2,4 miliona RSD. Finansiranje omogućava, pored aktivnosti razvoja, i honorare istraživačima i njihovim timovima, pravno regulisanje vlasništva nad intelektualnom svojinom, putovanja vezana za projekat, usluge eksternih konsultanata, kao i ostale usluge razvoja. Svaki projekat će imati mentora iz oblasti biznisa čiji će zadatak biti da pomogne timu u postupku definisanja proizvoda i analize tržišta kako bi se napravila dobra osnova za izlazak na tržište.

 

Prvi Javni poziv Programa je otvoren 17. septembra 2019. godine i trajaće do 18. novembra 2019. godine do 15 časova. U ovom periodu Fond za Inovacionu delatnost organizovaće radionice radi predstavljanja detalja Programa zainteresovanim istraživačima.

 

U četvrtak 10.oktobra 2019. godine u 13 časova, u Slušaonici na II spratu Sekretarijata Medicinskog fakulteta u Beogradu,  Fond će održati prezentaciju Programa „Dokaz koncepta“. Prezentacija će trajati 15-20 minuta nakon čega će biti vremena za pitanja istraživača.

 

 

Srdačni pozdravi,

Prof. dr Tatjana Pekmezović, prodekan za nauku Medicinskog fakulteta u Beogradu

 

 

Prilog:

– Brošura

2019-10-06T18:20:56+00:00 25.09.2019.|Naslovna|