Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Konkurs za upis na Master studije – Neuroetika

////Konkurs za upis na Master studije – Neuroetika

Konkurs za upis na Master studije – Neuroetika

 

K O N K U R S ZA DRUGI UPISNI ROK

ZA UPIS NA MASTER AKADEMSKE STUDIJE IZ NEUROETIKE

ZA ŠKOLSKU 2019/2020 GODINU – 10 studenata

 

Prijava za Master studije Dodatne informacije

 

Studijski program pripada polju interdisciplinarne, multidisciplinarne i transdisciplinarne nauke, a obuhvata 3 obavezna i 3 izborna od ponuđenih 7 izbornih predmeta, kao i izradu master akademskog rada. Studijski program pruža neophodna znanja i veštine za istraživanja iz domena neuronauka, rad u etičkim komitetima (odborima, komisijama), državnim organima i drugim telima u kojima se razmatra etičnost istraživanja iz domena neuronauka, rad u farmaceutskoj industriji, učešće u kliničkim istraživanjima iz domena neurologije i psihijatrije i srodnih oblasti, klinički rad sa vulnerabilnim grupama, rad u nevladinim organizacijama i drugo. Pored toga, studijski program pruža i neophodne veštine za sprovođenje edukacije iz neuroetike na različitim nivoima (srednje škole, studije svih nivoa).

Master akademske studije iz Neuroetike traju jednu godinu, završavanjem studija odnosno odbranom master rada stiče se zvanje Master Neuroetike i omogućava nastavak daljeg obrazovanja u sistemu visokog obrazovanja Srbije.

Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji i visini školarine, mogu se videti na internet stranicama Medicinskog fakulteta: www.med.bg.ac.rs. Informacije o studijskom programu možete dobiti od rukovodioca programa, prof. dr Zorana Todorovića (zoran.todorovic@mfub.bg.ac.rs).

Prethodno ostvaren obim osnovnih akademskih studija od najmanje 240 ESPB, ili završene integrisane akademske studije, odnosno master akademske studije sa ostvarenih najmanje 300 ESPB, lice koje je steklo visoko obrazovanje prema propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS”, br. 76/05, 100/07 – autentično tumačenje, 97/08, 44/10, 93/12, 89/13, 99/14, 45/15 – autentično tumačenje, 68/15 i 87/16) oblasti: medicine, stomatologije, farmacije, veterine, psiholoških, filozofskih socioloških nauka.

Znanje engleskog jezika i poznavanje rada na računarima

Merila za rang listu:

  • Opšta prosečna ocena završenih studija (do 60 bodova)
  • Dužina studiranja (do 10 bodova)
  • Motivacioni intervju (do 30 bodova) ocenjuje se :
  • Motivacija za studije: 1, 2, 3, 4, 5
  • Kreativnost 1, 2, 3, 4, 5
  • Opšti utisak 1, 2, 3, 4, 5

Ocena koju daju članovi komisije množi se sa 2.

Ocenjivanje vrši tročlana komisija imenovana od Veća za specijalističku nastavu na predlog programskog saveta studija.

Napomena: Dužina studiranja kandidata se ocenjuje sa maksimalno 10 bodova.
Dužina studiranja kandidata se boduje na osnovu vremena koje je kandidatu bilo potrebno da bodovani studijski program završi nakon isteka redovnog roka za diplomiranje. Vreme produženog studiranja se obračunava u procentima u odnosu na maksimalno produženje studija nakon čega se kandidatu dodeljuje obrnuto srazmeran procenat bodova od maksimalnih 10.
Kao primer, ako je maksimalno produženje studiranja 4 godine, a kandidat je produžio studije za 3, upotrebio je 75% mogućeg produženje i biće mu dodeljeno 25% od maksimalnog broja bodova, odnosno 2,5 od maksimalnih 10 bodova

Prijave po konkursu primaju se od 15.i 16.oktobra 2019. godine u Službi za poslediplomsku nastavu Medicinskog fakulteta, Dr Subotića 8.

Nepotpune i ne blagovremene prijave neće se razmatrati.

 

Za Konkurs treba priložiti:

  • prijavu;
  • biografiju;
  • izvod iz matične knjige rođenih (fakultet pribavlja po službenoj dužnosti izvod iz matične knjige rođenih, osim za strane državljane koji su u obavezi da ovaj dokument dostave);
  • fotokopija lične karte (ako je čipovana – očitana);
  • overenu fotokopiju diplome o završenim studijama, kao i overenu fotokopiju dodatka Diplomi ); kandidat kome nije izdata Diploma podnosi Uverenje o diplomiranju sa Uverenjem o položenim ispitima);
  • potvrda o poznavanju rada na računarima (ukoliko kandidat ne poseduje potvrdu – podnosi izjavu o poznavanju rada na računarima uz obavezu da u toku nastave polože test provere znanja);
  • saglasnost ustanove o pohađanju nastave, ako je kandidat u radnom odnosu, a ukoliko ustanova snosi troškove studija – odluka ustanove;
  • potvrdu o uplati troškova Konkursa u iznosu od 000,00 dinara (za strane državljane troškovi konkursa iznose dinarska protivvrednost 160 €), koji se uplaćuju na žiro-račun Medicinskog fakulteta, Beograd, Dr Subotića br. 8, broj: 840-1139666-89 (poziv na broj PO50).

 

 

UPIS STRANIH DRŽAVLJANA

  • Kandidat, strani državljanin, konkuriše za upis na master akademske studije pod istim uslovima kao i državljanin Republike Srbije.
  • Kandidat-strani državljanin, prilikom prijavljivanja na konkurs, podnosi pored ostalih dokumenata i rešenje o nostrifikaciji diplome ili potvrdu o tome da je započeta nostrifikacija, overenu fotokopiju pasoša i overenu fotokopiju i prevod izvoda iz matične knjige rođenih.

 

Pre upisa kandidat – strani državljanin je dužan da Fakultetu podnese dokaze:

  • da je zdravstveno osiguran;
  • da vlada srpskim jezikom.

 

Strani državljanin može uslovno da se upiše na master akademske studije- u slučaju kada postupak za priznavanje strane visokoškolske isprave nije završen do roka za upis kandidata po Konkursu. Ukoliko zahtev za priznavanje strane visokoškolske isprave bude odbijen ili ne daje pravo za upis na master akademske studije, smatraće se da kandidat nije upisan. U tom slučaju, kandidatu se vraća uplaćeni iznos školarine umanjen za troškove upisa. Ostali troškovi padaju na teret kandidata.

OSTALE INFORMACIJE

Izbor kandidata vrši odgovarajuća Komisija na osnovu ispunjenosti uslova Konkursa. Redosled kandidata za upis u prvu godinu master akademskih studija utvrđuje se na osnovu opšte prosečne ocene ostvarene na akademskim studijama, dužine studiranja, i motivacionog intervjua.

 

Troškovi studija podrazumevaju:

Troškovi Konkursa– 9000,00 uplaćuju se na tekući račun Medicinskog fakulteta :840-1139666-89 (poziv na broj PO50).Godišnja školarina za domaće državljane iznosi 220.000,00 dinara i uplaćuje se na tekući račun Medicinskog fakulteta.

Troškovi studija za strane državljane: Troškovi Konkursa – 160 eura – u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu – uplaćuju se na tekući račun Medicinskog fakulteta :

Godišnja školarina za strane državljane iznosi 2500 eura i uplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate.

 

ROKOVI I NAČIN PODNOŠENJA ŽALBI

Fakultet objavljuju preliminarnu listu prijavljenih kandidata, sa podacima o bodovima na internet stranici, na koje kandidati mogu uložiti žalbu na obračun bodova, regularnost postupka utvrđenog konkursom i svoje mesto na rang listi u roku koji odredi fakultet. Po isteku tog roka podaci se smatraju konačnim.

 

Kandidat može podneti žalbu elektronski putem linka http://med.bg.ac.rs/?page_id=15344

Nakon odlučivanja o žalbi fakultet utvrđuje i objavljuje konačnu rang listu svih kandidata sa ukupnim brojem bodova stečenim po svim kriterijumima i dostavlja je Univerzitetu. Univerzitet objavljuje konačne rang liste na internet stranici Univerziteta. Po objavljivanju konačne rang liste za studijski program na sajtu Univerziteta obavlja se upis kandidata.

KONKURSNI ROK

Prijem – predaja dokumenata od 15. i 16.oktobra 2019. godine od 9 do 13 časova
Preliminarna rang lista prijavljenih kandidata Fakulteta 17. oktobar 2019. godine u 12 časova
Žalbe na preliminarnu rang listu Komisiji za upis – link http://med.bg.ac.rs/?page_id=15344 18. oktobar 2019. godine do 15 časaova
Rešenje komisije za upis po žalbama 21. oktobar 2019. godine do 15 časova
Žalbe na rešenje komisije Dekanu – link http://med.bg.ac.rs/?page_id=15344 22. oktobar 2019. godine do 12 časa
Rešenje Dekana po žalbama 22. oktobar do 15 časova
Konačna rang lista prijavljenih kandidata Fakulteta koja se dostavlja Univerzitetu 23. oktobar 2019. godine do 12 časova
Konačna rang lista primljenih kandidata koju je dostavio Univerzitet i koja je osnov za upis 24. oktobar 2019. godine do 12 časova
Upis primljenih kandidata 25. oktobar 2019. godine do 14 časova
Fakutet dostavlja Univerzitetu broj upisanih kandiata po modulima 25. oktobar 2019. godine

 

2019-10-11T13:19:03+00:00 11.10.2019.|Konkursi Master akademske studije|