Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Režim izvođenja nastave – Saopštenje Dekanskog kolegijuma

////Režim izvođenja nastave – Saopštenje Dekanskog kolegijuma

Režim izvođenja nastave – Saopštenje Dekanskog kolegijuma

Saopštenje Dekanskog kolegijuma

Na osnovu podataka o kretanju oboljevanja korona virusom na dan 13.03.2020. godine, kao i nakon konsultacija u okviru Zajednice medicinskih fakulteta Srbije, Dekanski kolegijum Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu donosi odluku o sledećim merama promene izvođenja nastave:

  1. Na kliničkim predmetima, praktičnu nastavu, seminare i vežbe, treba adaptirati tako da se u ovoj fazi ne izvode kroz direktan kontakt sa pacijentom, pri čemu će se u ovoj adaptaciji koristiti nastavna sredstva koja katedre poseduju. U istoj grupi predmeta treba teorijska predavanja održavati u onlajn obliku, ili u grupama manjim od 100 studenata ukoliko on line pristup nije dostupan odnosno dok ne postane dostupan.
  2. Na pretkliničkim predmetima teorijska predavanja, seminare i vežbe treba održavati u onlajn obliku, ili u grupama manjim od 100 studenata ukoliko on line pristup nije dostupan odnosno dok ne postane dostupan.
  3. Proveru znanja, kolokvijume i ispite treba odložiti i napraviti plan njihovog izvođenja u kasnijem periodu.

 

Navedene mere važe od početka sledeće radne nedelje, tj. ponedeljka 16.03.2020. i biće modifikovane prema razvoju epidemiološke situacije.

 

Beograd, 13.03.2020.

Dekan Medicinskog fakulteta
Univerziteta u Beogradu
Prof. dr Nebojša Lalić

 

2020-03-14T13:46:49+00:00 14.03.2020.|Naslovna Slajder|