Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

OBAVEŠTENJE O RADU STUDENTSKE ČITAONICE MEDICINSKOG FAKULTETA U BEOGRADU

/, Naslovna Slajder, Opšte vesti/OBAVEŠTENJE O RADU STUDENTSKE ČITAONICE MEDICINSKOG FAKULTETA U BEOGRADU

OBAVEŠTENJE O RADU STUDENTSKE ČITAONICE MEDICINSKOG FAKULTETA U BEOGRADU

OBAVEŠTENJE O RADU STUDENTSKE  ČITAONICE
MEDICINSKOG FAKULTETA U BEOGRADU

 

Studentska čitaonica Medicinskog fakulteta u Beogradu otvara svoja vrata u sredu 20. maja 2020. godine ali samo uz poštovanje svih mera zaštite.

Korisnici čitaonice moraju biti bez simptoma koji ukazuju na COVID-19 (povišena temperatura i jedan od znakova i simptoma – kašalj, kratkoća daha, otežano disanje, gubitak čula ukusa i mirisa).

U skladu sa Preporukama za postupanje zaposlenih i posetilaca/stranaka u bibliotekama, muzejima, galerijama u okviru postupnog ublažavanja mera vezanih za sprečavanje širenja bolesti COVID-19 donete su i neophodne zaštitne i preventivne mere.

Ulazak korisnika u prostor čitaonice biće kontrolisan od strane zaposlenih na samim ulaznim vratima. Nakon što u prostor uđe maksimalan broj studenata dalji ulazak će biti moguć tek kada jedan student/korisnik izađe.

Prilikom ulaska u Studentsku čitaonicu sva lica su dužna:

  • da prođu dezobarijeru (dezinfekcionu zaštitu obuće),
  • da izvrše dezinfekciju ruku (dozer sa sredstvom za dezinfekciju ruku na bazi 70% alkohola,
  • da nose ličnu higijensku masku koja prijanja na nos, usta i bradu, a poželjno je da nose i zaštitne rukavice,
  • da sve vreme boravka u čitaonici drže distancu od najmanje dva metra od drugih lica.

Svi studenti su dužni da u objektu, uz nošenje maski, redovno sprovode mere lične higijene, posebno pranja ruku sapunom i vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi ili dezinfekcije ruku sredstvom na bazi 70% alkohola.

Sav otpad u koji ulaze i upotrebljene maske odlažu se u kesu, koja se nalazi u kanti za đubre, a koja se mora zavezati pre odlaganja u kontejner.

Lica koja ne budu poštovala sva prethodno navedena pravila neće im biti dozvoljen ulazak kao i boravak u Studentsku čitaonicu.

Ove mere biće na snazi dok postoji opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, a o svim izmenama i dopunama Medicinski fakultet u Beogradu će blagovremeno obavestiti preko sajta i obaveštenjem na vratima Studentske čitaonice.

U Beogradu, 19.05.2020. g.

Upravnik CIBID-a

Branko Šantrić, dipl. ekon.

 

2020-05-19T12:16:26+00:00 19.05.2020.|Naslovna, Naslovna Slajder, Opšte vesti|