Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Obaveštenje za lekare na specijalizaciji i užoj specijalizaciji

/, Naslovna Slajder, Specijalizacije, Specijalizacije - Aktuelno, Upis poslediplomska 2020/Obaveštenje za lekare na specijalizaciji i užoj specijalizaciji

Obaveštenje za lekare na specijalizaciji i užoj specijalizaciji

OBAVEŠTENJE LEKARIMA NA SPECIJALIZACIJI I LEKARIMA NA UŽOJ SPECIJALIZACIJI  NA  MEDICINSKOM FAKULTETU U BEOGRADU-

ZA NASTAVAK OBAVLJANJA SPECIJALISTIČKOG STAŽA ODNOSNO STAŽA UŽE SPECIJALIZACIJE

 

SPECIJALIZACIJE

Lekari koji se nalaze na obavljanju specijalističkog staža na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji su u radnom odnosu, i koji su imali radne obaveze  tokom  trajanja epidemije od COVID-19 bolesti, i koji nisu bili u mogućnosti da obavljaju propisan specijalistički staž, produžiće obavljanje specijalističkog staža u nastavnim bazama Fakulteta uz saglasnost matične ustanove. Period za koji se produžava obavljanje staža definisaće katedra za specijalističku nastavu koja je zadužena za organizaciju specijalizacije.

Lekari koji su u statusu ne zaposlenih zdravstvenih radnika  i koji nisu bili angažovani ili nisu obavljali specijalistički staž tokom  trajanja epidemije od COVID-19 bolesti, produžavaju obavljanje  specijalističkog staža za ceo  period tokom koga nisu bili angažovani.

Lekari upisani na dvosemestrlnu nastavu u šk. 2020/2021. godini za obavljanje praktičnog rada  u okviru dvosemestralne nastave potrebno je, da prilikom dolaska u nastavnu bazu  imaju negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Raspored praktičnog rada sačiniće odgovarajuća katedra.

 

UŽE SPECIJALIZACIJE

Lekarima koji su upisani na uže specijalizacije u šk. 2019/2020, godini uža specijalizacija trebala je da  traje do 12. novembra 2020. godine.

Lekari koji su imali radnu obavezu i bili na radu u matičnim ustanovama tokom trajanja epidemije od COVID-19 bolesti i  nisu bili u mogućnosti da obave propisan staž uže specijalizacije neće biti u mogućnosti da završe užu specijalizaciju  do 12. novembra 2020. godine.

Za produženje roka za obavljanje staža uže specijalizacije lekari podnose molbu za produženje roka za obavljanje staža kao i saglasnost matične ustanove. Potrebno je navesti period za koji se produženje  roka traži.

Podsećamo lekare na užoj specijalizaciji da se do kraja durgog semestra (odnosno završavanja uže specijalizacije) prijavljuje tema za izradu rada. Tema se prijavljuje na propisanom obrazcu (upitniku) koji potpisuju mentor i šef katedre.

 

Služba za poslediplomsku nastavu