Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

RedCap platforma dostupna nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

////RedCap platforma dostupna nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

RedCap platforma dostupna nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Od novembra 2020. godine RedCap platforma je dostupna nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

RedCap (https://www.project-redcap.org/) predstavlja međunarodni standard za onlajn i oflajn prikupljanje podataka u javnozdravstvenim i kliničkim studijama. Iako je prilagodljiv bilo kom okruženju, bitno je podvući da je komplementaran sa svetskim standardima u ovoj oblasti (21 CFR Part 11, FISMA, HIPAA i GDPR). Značaj ove platforme došao je do posebnog izražaja tokom trenutne pandemije, jer Svetska zdravstvena organizacija baš ovu platformu koristi za međunardodno prikupljanje podataka o pacijentima obolelim od KOVID-19. Veliki broj međunarodnih studija u vezi sa pandemijom oslonio se na RedCap zbog bezbednosti i lakoće korišćenja.

U petak, 04. decembra 2020. godine u 14č, Škola javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite, Institut za socijalnu medicinu i Centar za informacione i komunikacione tehnologije (CIKT) Medicinskog fakulteta u Beogradu organizovaće vebinar pod naslovom „RedCap: prvi koraci i uslovi korišćenja“. Dr Stefan Mandić-Rajčević i dr Nikola Ilić objasniće način pristupa sistemu i korake koje je potrebno napraviti kako bi se sistem koristio, kao i uslove korišćenja.

Ovaj vebinar namenjen je svim nastavnicima, saradnicima, doktorantima i studentima Medicinskog fakulteta u Beogradu, kao i koleginicama i kolegama koje rade na klinikama, a žele da koriste RedCap za upravljanje podacima u nekomercijalnim kliničkim studijama.

U cilju bolje organizacije događaja obavezna je (besplatna) registracija, a registrovanim učesnicima će biti poslat mejl sa linkom kojim će se povezati sa vebinarom.

Link za registraciju: https://upitnik.med.bg.ac.rs/index.php/465678

2020-11-27T10:15:52+00:00 27.11.2020.|Naslovna Slajder|