Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Obaveštenje lekarima na specijalizaciji Medicinskog fakulteta u Beogradu

/, Slajder Upisi, Specijalizacije, Specijalizacije - Aktuelno/Obaveštenje lekarima na specijalizaciji Medicinskog fakulteta u Beogradu

Obaveštenje lekarima na specijalizaciji Medicinskog fakulteta u Beogradu

UPIS NA OBAVEZNU DVOSEMESTRALNU NASTAVU

ZA ŠK. 2021/2022 GODINU VRŠIĆE SE

OD  20. DO 24. SEPTEMBRA 2021. GODINE

 

Za upis je potrebno priložiti:

  • popunjenu prijavu (koja se nalazi na sajtu ili se dobija u Službi);
  • indeks specijalističkog staža;
  • zaključen predhodni uput za obavljanje specijalističkog staža- savladavanje veština;
  • odluka ustanove u kojoj je lekar zaposlen da snosi troškove dvosemestralne nastave za šk. 2021/2022. godinu.

Napomena: lekari koji nisu upisani na specijalizaciju na Medicinskom fakultetu u Beogradu a upućeni su od matičnog fakulteta ili matične ustanove na obavljanje  dvosemestralne nastave, pored navedenih dokumenata obavezni su da prilože jednu fotografiju, diplome-overene, rešenje o odobrenju specijalizacije.

Troškovi  semestra dvosemestralne nastave iznose 150.000. dinara po semestru (300 000. dinara za oba semestra). Prvi semestar se uplaćuje prilikom upisa prvog  a drugi semestar u februaru  2022. godine, prilikom upisa drugog semestra.

Troškovi ponovnog slušanja dvosemestralne nastave (zbog produženja obavljanja specijalističkog staža) iznosi ukupno 180.000 dinara.

Dvosemestralna nastava za strane državljane odnosno lekare koji nisu zaposleni na teritoriji Republike Srbije iznosi 2000 eura po semestru (ukupno 4000 eura) a ponovno slušanje dvosemestralne nastave 2400 eura.

Medicinski fakultet pruža  mogućnost  plaćanja   školarine za oba semestra nastave u više  mesečnih rata, što može biti odobreno uz posebnu molbu.

Školarina se uplaćuje  na tekući  račun Medicinskog fakulteta na osnovu izdatog računa.

Dvosemestralna nastava počinje 04. oktobra 2021. godine i traje do 30. juna 2022. godine.

Dvosemestralna nastava, pored teorijske nastave, podrazumeva  praktičan rad koji specijalizanti obavljaju u punom radnom vremenu za vreme trajanja nastave. Praktičan rad se obavlja prema programu koji će sačiniti odgovarajuća Katedra za svakog upisanog specijalizanta.

 Specijalizant je obavezan da redovno pohađa teorisjku nastavu i da se uključi u svakodnevni klinički rad i dežurstva prema rasporedu, u zavisnosti od vrste specijalizacije.

U vreme obavljanja dvosemestralne nastave ne može se obavljati bilo koji drugi deo specijalističkog staža koji je predviđen programom specijalizacije.

Prilog: