Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Pismo Uprave fakulteta i pravila i način izvođenja nastave

////Pismo Uprave fakulteta i pravila i način izvođenja nastave

Pismo Uprave fakulteta i pravila i način izvođenja nastave

Dragi studenti,

Čast nam je i zadovoljstvo da vas pozdravimo i da vam poželimo sreću i uspeh u školskoj 2021/22. godini, uz želju za našom uspešnom saradnjom. Saradnja sa studentima je deo stogodišnje tradicije Medicinskog fakulteta i biće naše ključno opredeljenje i u narednom periodu.

Poziv za koji se školujete je jedan od najtežih, ali i najlepših; nosi brojne izazove, ali će vam doneti i brojna dragocena i neponovljiva iskustva. Prethodne dve godine su nedvosmisleno pokazale koliko je važna uloga lekara u uslovima svetske zdravstvene krize, kao što je aktuelna pandemija.

Kako vidimo vaše studije medicine?

Očekujemo da ćete biti posvećeni svojim studijama, vredno i redovno ispunjavati svoje obaveze, i sa zadovoljstvom, u akademskoj atmosferi, sticati nova medicinska znanja. Mi ćemo se potruditi da vaše obaveze budu definisane jasno i pravovremeno, što će doprineti njihovom uspešnijem savladavanju. Uvereni smo da će vaša posvećenost studijama rezultovati ispunjavanjem svih predispitnih obaveza i polaganjem svih ispita u jednoj školskoj godini, čime stičete 60 ESP bodova, što je ekvivalent rada od 40 sati nedeljno, 11 meseci u kalendarskoj godini, i to je ono što od vas očekujemo.

Kakvi su naši planovi?

Mi ćemo, sa naše strane, značajne napore usmeriti ka unapređenju nastave i uslova studiranja. Tu su nam vaši predlozi i sugestije dragoceni i dobrodošli. Unapređenje odnosa nastavnika/saradnika i studenata, zasnovanog na uzajamnom poštovanju i poverenju, biće naše suštinsko opredeljenje. Sticanje znanja i veština je naš zajednički zadatak i cilj, u kome ćemo rado koristiti sva dostupna savremena sredstva. Iako smatramo da su nove tehnologije vrlo značajna pomoć na vašem putu da postanete lekari, smatramo da su nastava na fakultetu, sticanje predkliničkih i kliničkih veština na vežbama, korišćenje udžbenika i preporučene literature ono što će vam najviše koristiti u sticanju sveukupnih medicinskih znanja.

Kako zajedno do cilja?

Trudićemo se da unapredimo našu komunikaciju sa vama, da vam pružimo podršku i pomognemo da ostvarite svoje profesionalne ciljeve, ali i da vas saslušamo i pažljivo razmotrimo vaše primedbe i žalbe. Planiramo da kontinuirano pratimo vaše postignuće u toku studija, kako bismo blagovremeno uočili i na najbolji način odgovorili na eventualne izazove. Uz to, želimo da pružimo poseban podsticaj najboljima među vama. Cilj nam je da još u toku studija upoznate osnove naučno-istraživačkog rada i razumete njegov značaj za napredak medicine i nauke uopšte. Istraživački rad studenata i predstavljanje vaših rezultata na kongresima studenata će i u budućnosti imati našu bezrezervnu podršku. Medicinski fakultet ima dugu tradiciju naučno-istraživačkog rada studenata i mnogi nastavnici i saradnici su svoje prve korake u istraživanju napravili tokom studentskih dana.

Kako vidimo našu zajedničku budućnost?

Nastavnici i saradnici Medicinskog fakulteta će, kao i da sada, i u budućnosti biti posvećeni radu sa studentima, sa ciljem da, kada diplomirate, imate sve preduslove da postanete odlični lekari, profesionalci posvećeni svom pozivu, spremni da preuzmete svoju ulogu kao nosioci boljitka, ne samo u zdravstvenom sistemu, već i u društvu uopšte. Naša je velika želja i nada da ćete svoju karijeru nastaviti u zemlji, kao i da ćete se, nakon diplomiranja, dalje usavršavati kroz specijalističku i uže specijalističku nastavu, programe kontinuirane edukacije, a mnogi od Vas i kroz programe doktorskih i master akademskih studija. Želimo i očekujemo da svoje profesionalne stavove gradite na osnovu medicine zasnovane na dokazima i da ih uvek zastupate jasno i nedvosmisleno, uz svest da je svako od vas i ogledalo ove škole.

Uvereni smo da će se naša saradnja odvijati na obostrano zadovoljstvo, i da ćete u budućnosti biti ponosni što ste bili studenti našeg fakulteta, kao i da ćete svojim radom i postignućima prevazići svoje učitelje i doprinositi ugledu Medicinskog fakulteta u zemlji i inostranstvu.

 

                                                                                                                                Prof. dr Lazar Davidović, dekan
Prodekani:
Prof. dr Biljana Mihaljević
Prof. dr Tatjana Pekmezović
Prof. dr Danica Grujičić
Prof. dr Dušan Popadić
Prof. dr Arsen Ristić
Prof. dr Ivanka Marković

 

Pravila i način izvođenja nastave na Fakultetu u školskoj 2021/2022

2021-10-15T08:23:15+00:00 24.09.2021.|Naslovna|