Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Odluka Dekanskog kolegijuma o januarskom ispitnom roku

////Odluka Dekanskog kolegijuma o januarskom ispitnom roku

Odluka Dekanskog kolegijuma o januarskom ispitnom roku

Univerzitet u Beogradu
Medicinski fakultet
Broj:  11/III-10 /2
Datum: 14.1.2022.god

Na osnovu čl. 109. i 110. Statuta Medicinskog fakulteta,  Dekanski kolegijum je na on line sastanku održanom 14.01.2022.godine, u skladu sa Odlukom Nastavno-naučnog veća br. 11/III-10/1 od 11.01.2022.godine i uz saglasnost predstavnika Studentskog parlamenta,  doneo sledeću

 

ODLUKU

 

  1. Zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije svi ispiti u januarskom ispitnom roku na svim akreditovanim studijskim programima se pomeraju za termin februarskog ispitnog roka.
  2. Specijalistički ispiti će se održati prema rasporedu, osim u slučaju potvrđene bolesti kandidata ili većine članova ispitne komisije.
  3. Ispitni spiskovi i ispitne komisije iz januarskog roka će važiti za februarski rok.
  4. Studentima će biti omogućena prijava dodatnih ispita za i to samo onih koje studenti nisu već prijavili za januarski ispitni rok.
  5. Termin februarskog ispitnog roka se planira za drugu polovinu marta 2022.godine.

 

Obrazloženje:

Na Dekanskom kolegijumu održanom 14.1.2022.godine, razmatrana je pogoršana epidemiološka situacija i analizirani su brojevi nastavnika i saradnika Fakulteta koji su pozitivni na Covid 19. Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju i očekivanu mogućnost zaražavanja većeg broja studenata i nastavnika i saradnika Fakulteta u predstojećem januarskom ispitnom roku, predloženo je pomeranje roka za termin februarskog ispitnog roka.

Specijalistički ispiti će se održavati, uz poštovanje svih epidemioloških mera, zbog specifičnosti i prethodno usklađenih termina ispitnih komisija i kandidata koji imaju radne obaveze u zdravstvenim ustanovama iz kojih su upućeni.

Predstavnici Studentskog parlamenta su se saglasili sa predloženim pomeranjem ispita iz epidemioloških razloga.

 

DEKAN
Medicinskog fakulteta

Prof.dr Lazar Davidović s.r .

 

 

 

 

 

2022-01-15T11:07:49+00:00 15.01.2022.|Naslovna, Slajder Fakultet|