Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Saradnja Instituta za socijalnu medicinu i Centra – Škole javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite sa Harvard School of Medicine

/, Naslovna/Saradnja Instituta za socijalnu medicinu i Centra – Škole javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite sa Harvard School of Medicine

Saradnja Instituta za socijalnu medicinu i Centra – Škole javnog zdravlja i menadžmenta u sistemu zdravstvene zaštite sa Harvard School of Medicine

Nastavnicima i saradnicima sa Instituta za socijalnu medicinu i Centra – Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta, se tokom četiri nedelje u aprilu, priključio Profesor Brett Nelson, sa Univerziteta Harvard iz Bostona (Harvard Medical School – Division for global health). Profesorka Bojana Matejić je koordinator ove saradnju po osnovu Global Scholar Fulbrajtovog programa stipendiranja.

U okviru ove saradnje pripremljen je i izborni predmet (Globalno zdravlje/Global health), namenjen studentima nastavnog programa Master akademskih studija iz Javnog zdravlja, na srpskom i engleskom jeziku. Praktičnu nastavu i deo predavanja izvode naši nastavnici i saradnici, a deo teorijske nastave su preuzele kolege sa Harvard Medical School, pa su u okviru elektronske nastave postavljena snimljena predavanja. Prof. Nelson i njegovi saradnici (Vandana Madhavan, Peter Moschovis i Gregg Greenough) su izrazili dobru volju da sa našim studentima podele svoje bogato iskustvo iz oblasti globalnog zdravlja i međunarodne zdravstvene saradnje, što je dalo novu dimenziju nastavnom programu.

Prvog dana nastave je profesor Nelson uživo održao predavanje na Institutu za socijalnu medicinu, pod nazivom „Education and Training in Global Health“. Osim studenata na master studijama, predavanju su prisustvovali i doktoranti sa programa Javnog zdravlja, kao i nastavnici i saradnici Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta.

Fulbrajtov program je povezao javno – zdravstvene eksperte dva univerziteta, i omogućio uspostavljanje profesionalnih veza u edukaciji i istraživačkom radu u oblasti globalnog zdravlja, što sve doprinosi međunarodnoj prepoznatljivosti i kredibilitetu našeg fakulteta i Centra – Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta.

 

PRODEKAN
MEDICINSKOG FAKULTETA

Prof. dr Arsen Ristić

2022-04-20T06:30:38+00:00 20.04.2022.|Konkursi Master akademske studije, Naslovna|