Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Obaveštenje o izboru prof. dr Dragana Đurića za člana Svetske akademije fiziologa Međunarodne unije fizioloških nauka

////Obaveštenje o izboru prof. dr Dragana Đurića za člana Svetske akademije fiziologa Međunarodne unije fizioloških nauka

Obaveštenje o izboru prof. dr Dragana Đurića za člana Svetske akademije fiziologa Međunarodne unije fizioloških nauka

OBAVEŠTENJE
O izboru prof. dr Dragana Đurića za člana
Svetske akademije fiziologa Međunarodne unije fizioloških nauka

 

Dr Dragan Đurić, redovni profesor Medicinskog fakulteta na Katedri za medicinsku fiziologiju, izabran je za člana Svetske akademije fiziologa Međunarodne unije fizioloških nauka (International Union of Physiological Sciences, Academy of Physiology, FIUPS) na 39. kongresu IUPS, održanom u Pekingu, Kina 7-11.5.2022. godine.

Kao međunarodna nepolitička organizacija, IUPS je jedino telo koje predstavlja globalnu zajednicu istraživača i nastavnika u fiziologiji i srodnim biomedicinskim disciplinama. Reprezentuje više od 80 naučnih i profesionalnih organizacija širom sveta, od kojih je 20 nacionalnih akademija nauka i nacionalnih saveta za istraživanja, dok su ostalo nacionalna udruženja fizioloških nauka, regionalna udruženja i asocijacije.

 

Svetska akademija fiziologa IUPS na svetskom nivou identifikuje izuzetno uspešne fiziologe i istraživače u fiziološkim i biomedicinskim naukama koji su pružili globalni doprinos fiziologiji (u obliku originalnog otkrića, doprinosa u edukaciji i doprinosa razvoju fiziologije na internacionalnom nivou). U sastavu Svetske akademije fiziologa nalazi se 6 počasnih članova, dobitnika Nobelove nagrade za fiziologiju ili medicinu, kao i 60 članova koji su izabrani 2021. godine i 2022. godine. Lista izabranih članova Akademije fiziologa nalazi se na linku:

https://www.iups.org/physiology/iups-academy-of-physiology

 

2022-05-20T06:37:02+00:00 19.05.2022.|Naslovna|