Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Poziv za studentsko takmičenje – “Circle U. Challenge”

///, Naslovna/Poziv za studentsko takmičenje – “Circle U. Challenge”

Poziv za studentsko takmičenje – “Circle U. Challenge”

 

Poziv za studentsko takmičenje
“Circle U. Challenge”

 

Na Univerzitetu u Beogradu zvanično je otvoren poziv za studentsko takmičenje pod nazivom “Circle U. Challenge” Ovo jedinstveno studentsko takmičenje osmišljeno je sa idejom da probudi i ojača preduzetnički duh studenata, da ih motiviše da razmišljaju inovativno i da kreiraju održiva rešenja realnih društvenih i poslovnih problema.

“Circle U. Challenge” je razvijen kao koncept u kome, pored studenata, učestvuju i partneri poput gradova, regiona, univerzitetskih bolnica. Na ovaj način studentima se pruža prilika da sarađuju sa partnerima i akterima koji su izvan akademske zajednice i da razvijaju inovativna održiva rešenja.

Postoji šest izazova koje studenti mogu da rešavaju u interdisciplinarnim i internacionalnim timovima.

U Srbiji je dva izazova zadao Univerzitetski klinički centar Srbije. Prvi se odnosi na razvoj softvera za zaposlene u zdravstvu, a drugi izazov je definisan kao razvoj aplikacije za olakšanu dijagnostiku i praćenje lečenja endokrinoloških pacijenata

Izazovi koje su zadali gradovi i regioni, pridruženi partneri univerziteta u Oslu, Parizu i Arhusu odnose se na smanjenje emisije ugljen-dioksida (kroz uspostavljanje zona bez automobila, uspostavljanje ekološki odgovorne bolnice i inicijative za održivu industriju hrane), a u Velikoj Britaniji izazov je fokusiran na mentalno zdravlja mladih u jednom od najsiromašnijih delova Londona.

Poziv za učešće je otvoren za studente svih nivoa studija sa univerziteta članica evropske univerzitetske alijanse “Circle U.”, koju, pored Univerziteta u Beogradu, čini još osam prestižnih univerziteta iz Evrope: Univerzitet u Arhusu (Danska), Humboltov Univerzitet u Berlinu (Nemačka), Kings Koledž u Londonu (Velika Britanija), Katolički univerzitet u Luvenu (Belgija), Univerzitet u Oslu (Norveška), Univerzitet Paris Cité, Univerzitet u Beču (Austrija) i Univerzitet u Pizi (Italija).

Sve informacije o takmičenju dostupne su na sajtu Univerziteta u Beogradu: https://bg.ac.rs/en/university/challenge.php, kao i na sajtu Alijanse:
https://www.circle-u.eu/opportunities/students/challenge/

Studenti i timovi studenata mogu se prijaviti do 15. oktobra 2022. godine.

Učestvovanje na ovom takmičenju može biti od velike koristi studentima u razvoju njihovih preduzetničkih ideja u budućnosti, pošto podrazumeva i tronedeljni interaktivni obrazovni program, predstavljanje ideja pred stručnim komisijama i dobijanje povratne informacije za dalji rad i razvoj rešenja uz mentorsku podršku u trajanju od pet meseci. Nakon finalnih prezentacija u februaru, pobednički timovi će prezentovati svoja rešenja na velikom finalu koje će biti organizovano na Univerzitetu u Beogradu.

 

 

 

2022-09-09T11:54:27+00:00 09.09.2022.|Konkursi u organizaciji CMS, Naslovna|