Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Dobitnici Svetosavske nagrade za 2022. godinu

////Dobitnici Svetosavske nagrade za 2022. godinu

Dobitnici Svetosavske nagrade za 2022. godinu

 

Povodom obeležavanja školske slave Svetog Save tradicionalno se dodeljuju nagrade za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja, unapređenja obrazovno-vaspitnih praksi, razvoja naučnih i umetničkih dostignuća i, izuzetno, za posebno zalaganje u organizaciji i realizaciji aktivnosti na sprečavanju širenja i suzbijanja COVID-19.

Sa velikim zadovoljstvom ističemo da su Svetosavsku nagradu za 2022. godinu dobila četiri nastavnika Medicinskog fakulteta. Prof. dr Marko Bumbaširević, profesor emeritus i redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti dobio je priznanje za izuzetan doprinos i ostvarene rezultate u naučnom radu u oblasti medicine. Nagrada za posebno zalaganje i doprinos u domenu profesionalnog javnog delovanja, zastupanja i promovisanja delatnosti ustanove u domaćem i međunarodnom okviru dodeljena je prof. dr Petru Seferoviću, profesoru Medicinskog fakulteta u penziji i redovnom članu Srpske akademije nauka i umetnosti. Profesor dr Miroslav Đorđević sa Katedre hirurgije sa anestezilogijom dobio je nagradu za izuzetan doprinos i ostvarene rezultate u naučnom radu u oblasti medicinskih nauka, a prof. dr Olivera Stanojlović sa Katedre medicinske fiziologije nagrađena je za uspešnu primenu savremenih dostignuća, metoda i tehnologija u obrazovno-vaspitnom, odnosno obrazovno-naučnom i naučnoistraživačkom radu i za broj i kvalitet stručnih i naučnih radova objavljenih u časopisima.

Nagrade je u Vladi Srbije uručio ministar prosvete Branko Ružić.

 

2023-02-01T10:38:23+00:00 28.01.2023.|Naslovna|