Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

OBJAVLJUJE OGLAS ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE UPISA NA SPECIJALIZACIJE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE I ZDRAVSTVENE SARADNIKE KOJI SU ZAPOSLENI U PRIVATNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I/ILI U USTANOVAMA KOJE NE OBAVLJAJU ZDRAVSTVENU DELATNOST KAO PRIMARNU

/, Naslovna, Specijalizacije, Specijalizacije - Aktuelno/OBJAVLJUJE OGLAS ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE UPISA NA SPECIJALIZACIJE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE I ZDRAVSTVENE SARADNIKE KOJI SU ZAPOSLENI U PRIVATNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I/ILI U USTANOVAMA KOJE NE OBAVLJAJU ZDRAVSTVENU DELATNOST KAO PRIMARNU

OBJAVLJUJE OGLAS ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE UPISA NA SPECIJALIZACIJE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE I ZDRAVSTVENE SARADNIKE KOJI SU ZAPOSLENI U PRIVATNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA I/ILI U USTANOVAMA KOJE NE OBAVLJAJU ZDRAVSTVENU DELATNOST KAO PRIMARNU

UNIVERZITET U BEOGRADU – MEDICINSKI FAKULTET

 

OBJAVLJUJE OGLAS ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA ODOBRAVANJE UPISA NA SPECIJALIZACIJE ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE  I ZDRAVSTVENE SARADNIKE KOJI SU ZAPOSLENI U PRIVATNIM ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA  I/ILI  U USTANOVAMA KOJE NE OBAVLJAJU ZDRAVSTVENU DELATNOST KAO PRIMARNU

Na osnovu čl. 175 , čl. 176 kao i čl. 261 stav 4 i 5 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, privatne zdravstvene ustanove i ustanove koje ne obavljaju zdravstvenu delatnost kao primarnu, ukoliko žele da njihovi zaposleni specijalizacije obave na Medicinskom fakultetu u Beogradu  podnose zahtev za odobravanje upisa.

Prijave sa dokumentacijom za odobravanje upisa podnose se na pisarnici Medicinskog fakulteta u Beogradu, dr Subotića br. 8 ili putem pošte od 01. februara do 17. februara 2023. godine

Za odobrene specijalizacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi (privatna praksa) potrebno je dostaviti:

  1. privatna zdravstvena ustanova, odnosno privatna praksa dostavlja overenu fotokopiju rešenja APR-a ili rešenja Trgovinskog suda;
  2. overena fotokopija rešenja zdravstvene inspekcije o ispunjenosti uslova za obavljanje zdravstvene delatnosti, odnosno određenih poslova zdravstvene delatnosti.

Zahtev mora biti naslovljen pojedinačno za svakog kandidata kome je odobrena specijalizacija, izrađen na memorandumu privatne zdravstvene  odnosno ustanove.

      Uz zahtev se, pored gore navedenog prilaže:

  • prijava
  • odluka o odobrenju specijalizacije od strane direktora privatne zdravstvene ustanove, odnosno osnivača privatne prakse, sa detaljnim obrazloženjem za svaku specijalizaciju ponaosob, izrađena na memorandumu privatne zdravstvene ustanove, odnosno osnivača privatne prakse;
  • overena fotokopija diplome o završenom fakultetu overena fotokopija uverenja o položenom stručnom ispitu;
  • fotokopija prijave/odjave (M obrazac);
  • potvrda da je kandidat u stalnom radnom odnosu u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno privatnoj praksi, izrađena na memorandumu privatne zdravstvene ustanove;
  • overena fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih
  • overena fotokopija izvoda iz matične knjige venčanih, ukoliko je došlo do promene ličnog imena (promena prezimena);
  • potpisana izjava lekara o davanju saglasnosti za proveru dokumenata;

Upis na specijalizacije će se odobravati iz oblasti, odnosno delatnosti za koju je zdravstvena ustanova, (privatna praksa) registrovana kod nadležnog organa.
Ukoliko se uz zahtev za odobravanje upisa na odobrene specijalizacije, dostavljaju fotokopije dokumenata, ista moraju biti overena u opštini, odnosno kod javog beležnika (notara) (osim prijave/odjave M obrasca).

Za ustanove odnosno lekare koji su zaposleni u ustanovama koje ne obavljaju zdravstevu delatnost kao primarnu, dostavlja se uz zahtev i:

  • prijava
  • odluka o odobrenju specijalizacije od strane direktora sa detaljnim obrazloženjem za svaku specijalizaciju ponaosob, izrađena na memorandumu ustanove.
  • overena fotokopija diplome o završenom fakultetu
  • overena fotokopija uverenja o položenom stručnom ispitu;
  • fotokopija prijave/odjave (M obrazac);
  • potvrda da je kandidat u stalnom radnom odnosu
  • overena fotokopija izvoda iz matične knjige venčanih, ukoliko je došlo do promene ličnog imena (promena prezimena).
  • potpisana izjava lekara o davanju saglasnosti za proveru dokumenata;

Veća za specijalističku nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu  donosi odluku o odobravanju upisa specijalizacije za aprilski upisni rok u šk. 2022/2023. godini.

Odluka Veća za specijalističku nastavu o odobravanju upisa kao i dokumentacija koja je potrebna za sam upis i rokovi za upis, biće objavljeni na internet stranici Medicinskog fakulteta.

Upis će se vršiti po raspisanom Konkursu na kome ravnopravno učestvuju i lekari kojima upis odobri Medicinski fakultet kao i lekari  kojima je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije izdalo rešenje o davanju saglansosti za upis specijalizacije.

Medicinski fakultet je u obavezi da izvrši proveru priloženih dokumenata (diplomu, stručni ispit i sl.) pa je neophodno da svaki lekar za koga se traži odobravanje upisa popuni i obrazac za davanje saglasnosti za proveru podataka.

Oglas možete preuzeti u prilogu

Prilog: