Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Bioskop javnog zdravlja

Bioskop javnog zdravlja

Poštovane koleginice i kolege,

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo o novoj aktivnosti Centra – Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta – Bioskop javnog zdravlja!

Okupljeni oko ideje da promocija zdravlja može biti zabavna, nastavnici i saradnici sa Instituta za socijalnu medicinu započeli su projekat koji spaja dve važne stvari – ljubav prema filmovima i širenje proverenih informacija u vezi za zdravljem.

Koncept je prethodno pilotiran u okviru predmeta Socijalna medicina, a u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom. Besplatne projekcije sa pratećim diskusijama naišle su na pozitivne reakcije studenata i nastavnika Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Globalna mreža akademskih institucija javnog zdravlja nagradila je Fakultet i podržala realizaciju Bioskopa javnog zdravlja koji se u ovoj sezoni fokusira na zdravlje mladih i obuhvata važne teme u oblasti mentalnog zdravlja, seksualnog i reproduktivnog zdravlja, vršnjačkog nasilja, bolesti zavisnosti i dr.

Prve projekcije očekujemo tokom septembra, a do tada nas možete pratiti na društvenim mrežama:

  1. Facebook: https://www.facebook.com/bioskopJZ
  2. Instagram: https://instagram.com/bioskopjz
  3. LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bioskopjz/

Pozivamo sve koleginice i kolege, nastavnike i studente, zainteresovane da podrže realizaciju projekta da nam se jave mejlom na: sph.info@med.bg.ac.rs.

Radujemo se vašem prisustvu!

 

Prof. dr Aleksandra Jović-Vraneš
Rukovodilac Centra – Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta

 

 

2023-08-22T11:12:09+00:00 10.08.2023.|Naslovna|