Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Uvodni čas za novu generaciju studenata

///, Studenti/Uvodni čas za novu generaciju studenata

Uvodni čas za novu generaciju studenata

Danas je na Medicinskom fakultetu, u amfiteatru Instituta za patologiju „Prof. dr Đorđe Joannović“, uvodnim časom za novu generaciju studenata svečano započeta nova akademska 2023/24. godina. Studente su dočekali Dekanski kolegijum i šefovi katedri 1. godine studija.

Nakon intonirane himne Republike Srbije „Bože pravde“ i studentske himne „Gaudeamus“, studentima se obratio dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr Lazar Davidović, poželevši im najiskreniju dobrodošlicu i puno uspeha u budućem radu. Profesor Davidović je naglasio da „studirati na Medicinskom fakultetu u Beogradu istovremeno predstavlja veliku obavezu, veliki izazov, veliku šansu i veliku čast. Ko sve to uspe da uskladi studije završava na pravi način i stvara sebi preduslove da bude dobar stručnjak, da se bavi izuzetno cenjenim, prestižnim, časnim i izazovnim poslom“. Upoznajući ih sa izazovima i mogućnostima koji ih čekaju, dekan je podvukao da će oni, kao i generacije posle njih, imati priliku da rade u mnogo boljim uslovima od svojih prethodnika, u renoviranim ili potpuno novim medicinskim ustanovama širom zemlje.

Osvrnuvši se na pandemiju COVID-19, čiji se uticaj može meriti sa uticajima dva svetska rata iz prošlog veka, dekan je izrazio nadu da će se nastava odvijati na uobičajen način, ali da će na to u velikoj meri uticati i sami studenti. „Od vas očekujemo da se jednako odgovorno ponašate jer na taj način štitite sebe, članove svojih porodica, prijatelje, kolege, one koji vam drže nastavu. Od vas se istovremeno očekuje da svojim primerom utičete na kolege sa drugih fakulteta. Jednostavno, morate pokazivati da verujete u ono što učite,“ naglasio je dekan, podvukavši da oni predstavljaju deo najboljih mladih ljudi koje ova zemlja ima i koji su njena budućnost.

Studente su nakon dekana pozdravili prof. dr Dušan Popadić, prodekan za redovnu nastavu, prof. dr Dejana Jovanović, prodekanka za studije na engleskom jeziku i Aleksandar Obućina, student prodekan.

2023-10-02T15:11:33+00:00 02.10.2023.|Naslovna, Studenti|