Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

CSNIRS – Prva tribina

/, CSNIRS/CSNIRS – Prva tribina

CSNIRS – Prva tribina

Drage koleginice i kolege,

Prva edukativna tribina Centra za stručni i naučno-istraživački rad studenata biće održana u četvrtak, 16. novembra 2023. godine u amfiteatru Histofiziološkog instituta sa početkom u 18 časova.

Tema prve edukativne tribine je “Značaj etike u studentskom naučno-istraživačkom radu“. Predavač je prof. dr Dragan Hrnčić.

U okviru predavanja posebna pažnja biće posvećena naučnoj zasnovanosti i metodološkoj valjanosti istraživanja, etičkim aspektima kojih se treba pridržavati u radu sa ispitanicima, istraživanjima na eksperimentalnim životinjama, kao i plagijarizmu.

Studenti koji prvi put prijavljuju temu, u obavezi su da prisustvuju na najmanje 3 od 5 edukativnih tribina koje organizuje CSNIRS. Prema članu 13. Pravilnika o radu CSNIRS-a, studenti koji ne ispune ovaj uslov neće moći da prezentuju rad na Mini simpozijumu.

Prema Pravilniku CSNIRS-a, svaki studentski rad mora imati odobrenje Etičke komisije za naučno-istraživački rad studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U skladu sa tim, očekuje se prisustvo i autora koji su već prijavljivali teme na Konkurs CSNIRS-a, kako bi se dodatno informisali o novim uslovima.

Vaš CSNIRS

2023-11-13T09:24:31+00:00 13.11.2023.|Opšte vesti, CSNIRS|