Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Važno obaveštenje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za korišćenje portala eNauka za istraživače

////Važno obaveštenje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za korišćenje portala eNauka za istraživače

Važno obaveštenje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za korišćenje portala eNauka za istraživače

Obaveštenje o održavanju obuke za korišćenje portala eNauka za istraživače

Poštovani,

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije je u prethodnom periodu intenzivno sprovodilo aktivnosti u cilju uspostavljanja sistema eNauka.

Svaka naučnoistraživačka organizacija je bila dužna da imenuje odgovorne osobe za unos i uređivanje administrativnih podataka o istraživačima i njihovim rezultatima (NIO referente i NIO urednike), a istima je omogućen rad u sistemu sa kompletnim funkcionalnostima od marta meseca tekuće godine.

Počevši od juna meseca, o čemu ste blagovremeno informisani i kroz dopise Ministarstva, javni portal eNauka je dostupan svim istraživačima koji imaju aktivan status (važeće naučno, istraživačko odnosno ekvivalentno nastavno i saradničko zvanje u delokrugu visokog obrazovanja), angažovani su na naučnoistraživačkoj organizaciji, odnosno ispunjavaju uslove da budu prethodno upisani u Registar istraživača u skladu sa odredbama Zakona o nauci i istraživanjima Pomenuti istraživači uveliko mogu urediti svoje profile koristeći pripadajuće funkcionalnosti na javnom portalu eNauka, što je do sada započelo ili i u celosti učinilo 9500 istraživača. Sve detaljne infromacije, uputstva i video materijali koji se odnose na korišćenje javnog portala dostupni su na linku https://enauka.gov.rs/regres/#/home

Ovim putem vas obaveštavamo da će Ministarstvo realizovati onlajn obuku putem Zoom platforme namenjenu istraživačima, na temu korišćenja portala eNauka (funkcionalno-tehnički aspekt portala iz korisničke uloge istraživača).

Fukncionalnosti koje će biti obrađene na obuci:

  • Način logovanja istraživača na portal
  • Sadržaj profila istraživača
  • Elementi koje istraživač uređuje
  • Povlačenje podataka o rezulatatima iz ORCID, CrossRef-a, Kartona naučnih radnika Vojvodine i drugih spoljnih izvora.

Imajući u vidu broj istraživača, obuka (istovetna) u trajanju od 45 minuta, biće realizovana u dva termina, i to:

Preporuka organizatora je da se registracija za obuke izvrši blagovremeno, a najkasnije 24 časa pre termina održavanja obuke za koji ste se opredelili. Praćenje obuke će biti omogućeno i putem live stream-a u periodu trajanja, o čemu ćete biti informisani i prilikom same registracije. Dodatno, video snimci obuka biće objavljeni i na portalu eNauka u skladu sa dosadašnjom praksom.

Naučnoistraživačka organizacija je dužna da u što kraćem roku, ovo obaveštenje dostavi svim istraživačima koji su upisani u Registar istraživača.

Obaveštenje o održavanju obuke za korišćenje portala eNauka za istraživače možete da preuzmete na LINKU

 

2023-12-12T14:12:44+00:00 11.12.2023.|Naslovna|