Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Medicinski fakultet u Beogradu ponovo prepoznat od strane Svetske zdravstvene organizacije

////Medicinski fakultet u Beogradu ponovo prepoznat od strane Svetske zdravstvene organizacije

Medicinski fakultet u Beogradu ponovo prepoznat od strane Svetske zdravstvene organizacije

Poštovane koleginice i kolege,

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo o novoj publikaciji Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koja izveštava o tehničkoj konsultaciji održanoj tokom marta 2023. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Tokom trajanja tehničke konsultacije SZO, predstavnici akademije i institucija visokog obrazovanja radili su na izgradnji globalnog kurikuluma u oblasti infodemiologije, a naš Fakultet je prepoznat kao pouzdan partner i regionalni lider u ovoj oblasti.

Unutar same publikacije, SZO ističe svoju zahvalnost dekanu Medicinskog fakulteta, prof. dr Lazaru Davidoviću, kao i upravniku Instituta za socijalnu medicinu prof. dr Vesni Bjegović-Mikanović, asist. dr Stefanu Mandiću-Rajčeviću i asist. dr Aleksandru Stevanoviću.

Publikaciji u celini možete pristupiti klikom OVDE.

Podsećamo, Laboratorija za infodemiologiju i upravljanje infodemijom osnovana je u okviru Instituta za socijalnu medicinu i predstavlja prvu takvu laboratoriju među globalnom akademskom zajednicom. Angažovanje članova Instituta za socijalnu medicinu prepoznali su brojni međunarodni partneri, između ostalih i Institut za globalno zdravlje Emori Univerziteta u Atlanti sa kojim naš Fakultet trenutno realizuje projekat univerzitetske saradnje u oblasti infodemiologije.

 

2024-04-11T13:37:39+00:00 11.04.2024.|Naslovna|