Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Studentska unija medicinara na Beogradskom maratonu

////Studentska unija medicinara na Beogradskom maratonu

Studentska unija medicinara na Beogradskom maratonu

Studentska unija medicinara – SUMC je treću godinu zaredom učestvovala u medicinskom obezbeđivanju 37. Beogradskog maratona, koji je održan u nedelju, 28. aprila, na ulicama naše prestonice.

Tradicionalno smo sarađivali sa Crvenim krstom Srbije, Crvenim krstom Beograd, Zavodom za urgentnu medicinu grada Beograda, Vojnomedicinskom akademijom i Univerzitetskim kliničkim centrom Srbije.

U medicinskom obezbeđivanju je učestvovalo 6 timova od ukupno 18 članova SUMC-a raspoređenih u poljskim bolnicama na Ušću, cilju i Trgu republike kao i na punktovima na Brankovom mostu i na Trgu republike.

Naši timovi su imali pune ruke posla, od lakih intervecija do onih težih kojima je pružena adekvatna prva pomoć do dolaska vozila SHMP. Zbrinuto je više od 150 trkača.

Bio je očekivan  veći broj intervencija u odnosu na prethodne godine s obzirom na to da je ove godine učestvovalo više od 13.000 trkača na distancama od 10, 21 i 42 kilometara, a održana je i „Trka zadovoljstva“.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo još jednom sa ponosom predstavljali Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu, što su naši članovi primenili svoje znanje i veštine i pomogli u zbrinjavanju i ublažavanju tegoba povređenih trkača i time doprineli njihovom bržem oporavku.

Zahvaljujemo se organizatoru Beogradskog maratona na ukazanom poverenju i radujemo se nastavku saradnje!

 

 

2024-05-16T15:13:23+00:00 16.05.2024.|Studenti|