Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Specijalističke akademske studije

//Specijalističke akademske studije
Specijalističke akademske studije 2022-11-16T12:58:03+00:00

Upisivanje ovog studijskog programa

Sva obaveštenja u vezi sa prethodnim i aktuelnim konkursima za upis ovog studijskog programa možete naći na stranici UPISI NA FAKULTET.

OSNOVNE INFORMACIJE

Specijalističke akademske studije – medicinske nauke su studije drugog stepena, obezbeđuje sticanje znanja i sposobnosti za naučnoistraživački rad i primenu rezultata nauke u praksi, osposobljavaju studente za razvoj i primenu naučnih i stručnih dostignuća, traju jednu godinu i njihovim završetkom stiče se  60 ESPB bodova. Specijalističkih akademskih studija – medicinske nauke može upisati lice koje je završilo integrisane akademske studije medicine ili lice koje je steklo visoko obrazovanje iz oblasti medicinskih nauka po po propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju. Završetkom studijskog programa specijalističkih akademskih studija – medicinske nauke  stiče se stručni naziv specijalista sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija iz odgovarajuće oblasti medicine.

Aktuelni podaci koji se tiču izvođenja nastave, obaveštenja i rasporedi za studente se nalaze na studijskom portalu.

STUDIJSKI PORTAL

SPISAK MODULA