Prema odluci kriznog štaba Republike Srbije, od 30.06.2020. godine, obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima. Molimo Vas da poštujete mere bezbednosti prilikom posete Medicinskom fakultetu.

Specijalističke strukovne studije

//Specijalističke strukovne studije
Specijalističke strukovne studije 2020-08-06T09:40:39+00:00

Upisivanje ovog studijskog programa

Sva obaveštenja u vezi sa prethodnim i aktuelnim konkursima za upis ovog studijskog programa možete naći na stranici UPISI NA FAKULTET.

OSNOVNE INFORMACIJE

Specijalističke strukovne studije za sticanje stručnog naziva strukovni fizioterapeut- specijalista predstavljaju savremeni studijski program koji osposobljava polaznike za primenu znanja i veština potrebnih za dalju integraciju teorije, istraživanja i kliniče prakse u specifičnim oblastima rehabilitacije. Promene u tehnologiji medicine i razvoj rehabilitacionih tehnika, kao i stalni priliv informacija o efikasnosti metoda rehabilitacije nametnuli su potrebu za obrazovnim profilom fizioterapeuta koji će brže i efikasnije da integriše teorijska znanja u kliničku praksu. Generička znanja pokazala su se nedovoljnim za funcionisanje u kliničkoj rehabilitacionoj medicini. Studije su koncipirane tako da omogućavaju sagledavanje veze između teorijskih saznanja i aplikativnog značaja u specifičnim oblastima rehabilitacije.

Specijalističke strukovne studije za sticanje stručnog naziva strukovna medicinska sestra- specijalista obuhvataju studijski program koji osposobljava polaznike za primenu znanja i veština potrebnih za dalju integraciju teorije, istraživanja i prakse u oblasti sestrinstva. Medicinske sestre i medicinski tehničari su u savremenom zbrinjavanju akutno i hronično obolelih i njihovoj nezi ključna karika i značajan deo tima koji leči obolele i povređene osobe. S toga je neophodno da se obezbedi mogućnost stručnog usavršavanja medicinskih sestara u današnjem sistemu zdravstvene zaštite. Studijski program omogućava teorijska znanja bazirana na dokazima i učenje veština za medicinske sestre.

Aktuelni podaci koji se tiču izvođenja nastave, obaveštenja i rasporedi za studente se nalaze na studijskom portalu.

STUDIJSKI PORTAL